Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sedat1818

Gelişen
Hayırlı geceler,

MSI B650 Tomahawk anakartı başka kasaya aktardım RAM ve işlemciyi sökmeden. Tüm bağlantılar aktif, sarı ve kırmızı LED sönmüyor görüntü yok. Sonrasında BIOS pilini çıkarıp bekledim, RAM slotlarını denedim, anakarttan görüntü almaya çalıştım ekran kartını söküp maalesef olmadı. Elimde başka bir anakart vardı ASUS B650, işlemci ve RAM'i ona aktarıp denedim normal açıldı sorun nedir ustalarım anakartta mı sorun acaba?

Çözüm
Hayırlı geceler,

MSI B650 Tomahawk anakartı başka kasaya aktardım RAM ve işlemciyi sökmeden. Tüm bağlantılar aktif, sarı ve kırmızı LED sönmüyor görüntü yok. Sonrasında BIOS pilini çıkarıp bekledim, RAM slotlarını denedim, anakarttan görüntü almaya çalıştım ekran kartını söküp maalesef olmadı. Elimde başka bir anakart vardı ASUS B650, işlemci ve RAM'i ona aktarıp denedim normal açıldı sorun nedir ustalarım anakartta mı sorun acaba?

Kasa yükseltme vidalarını anakartınıza göre ayarladınız mı? Fazladan yükseltme vidası kalsıysa kısa devreye sebep olabilir, bu tarz sorunlar çıkabilir.
Hayırlı geceler,

Recep Baltaş'ın Sapphire nefreti gibi, benim de MSI nefretim var. Özellikle anakart konusunda.

Anakart MSI olduğu içindir.

EZ Debug LED kısmını diyorsun sanırım. CPU-DRAM-VGA-BOOT LED leri var. Nerede takılı kalıyor?
Sarı ve kırmızı LED dediğinin bir resmi yok mu? Atsan da baksak? Tahminimce DRAM'de takılı kalıyordur.

MSI AM5 anakartlarda Memory Context işlemi uzun sürüyor. Donanım değişikliği veya C_Mos işleminden sonra ilk açılışta CPU(kırmızı) + DRAM(turuncu) Debug LED ışıkları yanıyor. Sistemin açılmasını sabırla bekleyin. Bekleme süreniz bellek boyutunuza bağlı olarak 5-8 dakika sürebilmekte. B650 Tomahawk kullanıyorum ve 2x32 RAM kullanmaktayım. Donanım değiştirdiğimde veya 2 ayda bir Memory context çalıştırıyor. Bu süreçte açılması 7 dakika sürüyor. Açıldıktan sonra 2 ay boyunca tekrar bu senaryoyu yaşamıyorum.

Hayırlı geceler,

Kasa yükseltme vidalarını anakartınıza göre ayarladınız mı? Fazladan yükseltme vidası kalsıysa kısa devreye sebep olabilir, bu tarz sorunlar çıkabilir.

Çözüm
Recep Baltaş'ın Sapphire nefreti gibi, benim de MSI nefretim var. Özellikle anakart konusunda.

Anakart MSI olduğu içindir.

EZ Debug LED kısmını diyorsun sanırım. CPU-DRAM-VGA-BOOT LED leri var. Nerede takılı kalıyor?
Sarı ve kırmızı LED dediğinin bir resmi yok mu? Atsan da baksak? Tahminimce DRAM'de takılı kalıyordur.
Hocam dediğiniz çıktı bir vida 1 günümü mahvetti hiç dikkat etmemiştim açıldı çok şükür teşekkürler

Teşekkür ederim hocam 1 vida fazlaymış