Çözüldü ASUS B650M-Plus Wi-Fi CPU LED kırmızı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SafakB

Uzman
Makaleler
1
Merhaba. Yeni aldığım anakarta Ryzen 7 7800X3D işlemciyi taktım ancak kırmızı LED yanıyor, sistem başlamıyor. Ne yapmalıyım?

Çözüm

ASUS forumlarinda CPU takili olmadan yapması yazıyordu elimin anlık kayması ile olay oldu zaten. Gözümle ayırt edemiyordum o yüzden daha kötü bir hale getirmek istemedim. Her insanin şanssız günü veya anları olabiliyor bu da benimkisi maalesef.

Tamir edemediklerini söylediler maalesef. Vatan bilgisayara iade veya garanti için başvuru yapacağım

@337 @Recep Baltaş Verdiğim yer yapamayacağını söylediğinde gidip Vatan Bilgisayar'a teslim ettim anakartı servise gönderim sağladılar. Ek olarak MSI Pro B650-S Wi-Fi bir anakart üzerinden BIOS Update yaparak sistemi sorunsuz çalıştırdım yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.

Yaşadığım bu olay bana biraz ders niteliğinde oldu.

@Recep Baltaş ve @337 Hocalarım konuya güncelleme yazmak istedim anakartı servise göndermiştim ve aşağıdaki gibi bir dönüş oldu.

Müşteri memnuniyeti adına hasarlı işlemci soketi 1 sefere mahsus ücretsiz olarak değiştirilmiştir.

En azından ürünü şu anda sağlam olarak teslim aldım 2. El olarak satışa sunmayı düşünüyorum.
Anakartınız BIOS flashback destekliyorsa BIOS Flashback ile BIOS güncelleyin ondan sonra tekrar deneyin.

ASUS BIOS Flashback Nasıl Yapılır?

İşlemi başlattım bir süredir sarı ışık sabit yanıyor.

7 dakikada değişme yok sabit sarı yanmakta ne yapmalıyım? @Recep Baltaş

İslemciyi sökerken tırnağım ile bir pin eğildi ne yapacağım bilmiyorum….

Dosya Ekleri

• IMG_0532.webp
    185,1 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleyen: Moderatör:
İslemciyi sökerken tırnağım ile bir pin eğildi ne yapacağım bilmiyorum….
İşlemciyi neden sökmeye çalıştığınızı anlamadım. Söz konusu pini diğer pinler ile aynı seviyeye getirin. Maket bıçağı ile yapabilirsiniz.

7 dakikada değişme yok sabit sarı yanmakta ne yapmalıyım? @Recep Baltaş
USB belleği MBR yaptığınızdan emin olun.

Hocam mikroskop ile düzeltmesi için servise biraktim şehirdeki, 1-2 saate bilgi alacagim. Kendim müdahele edemedim.

Durum bu:

Dosya Ekleri

• IMG_0533.webp
    464,9 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS Update yapman yerine CPU ile ne işin vardı onu halen anlamadım. Çok basit şeyleri bilmiyorsanız ellemeyin sonra böyle bir tarafını büküyorsunuz ya da bilgisayarında başka sorun oluyor. Kopmadığı sürece bir şey olmaz, büyütece de gerek yoktu madem siz yapmayı bilmiyorsanız bilen yere teslim etmeniz iyi olmuş.

ASUS forumlarinda CPU takili olmadan yapması yazıyordu elimin anlık kayması ile olay oldu zaten. Gözümle ayırt edemiyordum o yüzden daha kötü bir hale getirmek istemedim. Her insanin şanssız günü veya anları olabiliyor bu da benimkisi maalesef.

Tamir edemediklerini söylediler maalesef. Vatan bilgisayara iade veya garanti için başvuru yapacağım

@337 @Recep Baltaş Verdiğim yer yapamayacağını söylediğinde gidip Vatan Bilgisayar'a teslim ettim anakartı servise gönderim sağladılar. Ek olarak MSI Pro B650-S Wi-Fi bir anakart üzerinden BIOS Update yaparak sistemi sorunsuz çalıştırdım yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.

Yaşadığım bu olay bana biraz ders niteliğinde oldu.

@Recep Baltaş ve @337 Hocalarım konuya güncelleme yazmak istedim anakartı servise göndermiştim ve aşağıdaki gibi bir dönüş oldu.

Müşteri memnuniyeti adına hasarlı işlemci soketi 1 sefere mahsus ücretsiz olarak değiştirilmiştir.

En azından ürünü şu anda sağlam olarak teslim aldım 2. El olarak satışa sunmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…