Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

d0m

Deneyimli
Yer
Ankara
Merhaba, sistem daha çok yeni maksimum 2-3 aylıktır. Sistemimde CPU ışığı sürekli kırmızı yanıyor ve sistemdeki ARGB girişli her şey sönük durumda. Nasıl çözebilirim? Sistem sorunsuz çalışıyor.
GCC kaldırıp yeniden kurdum
CMOS sıfırladım
ARGB girişlerini sök tak yaptım ama değişen bir şey olmadı.

Çözüm
Eki Görüntüle 228801

Bu güncellemeden kurtulun bir de, ya da Microsoft Catalog'dan Manuel güncelleştirin.

Onun dışında Gigabyte karttaki kırmızılar, konektörlerle de yakından ilişkili. Anakart 24 pin ve CPU güç bağlantılarını kontrol edin, sök tak yapın mümkünse. Çözülür bu anlattıklarım ile. Her şeye rağmen çözülmezse soğutucuyu vidaları gevşetip dene, aşırı sıkma. RAM'leri sök tak. Silgi ile temizlemene gerek yok, eğer 10 yıllık değilse oksitlenmez. :)

RAM sök tak yaptım, termal macun değiştim hazır açmışken 😂, güç kablolarını söküp 10dk bekleyip yeniden taktım CMOS reset yaptım ve çalışıyor, CPU LED yakmıyor.

Bu dosya ile IT5711'i güncelleyerek tekrarlanan bu sorunu kesin olarak çözdüm.
(Gigabyte Global tarafından verilen dosya.)

Q-FLASH ile BIOS güncelleyin IT5711'i güncelledikten sonra.

Sistemde daha önce yapmadığınız bir değişiklik yaptınız mı bu sorun başlamadan önce? CPU'yu çıkartıp tekrar oturtmayı dener misiniz?

BIOS güncellemesi yaptınız mı?

BIOS en güncel sürümde. Beta versiyonda değil. Ite8696e diye bir kontrolcü veya bir şeyin arızası diye yazılmış çoğu farklı forumda fakat çözümünü bulamadım.

Sistemde daha önce yapmadığınız bir değişiklik yaptınız mı bu sorun başlamadan önce? CPU'yu çıkartıp tekrar oturtmayı dener misiniz?

CPU'da sıkıntı olsaydı sistem 3 aydır sorunsuz çalışmazdı ve önceden bu ışığı yakmazdı, bilgili cevabınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sistem daha çok yeni maksimum 2-3 aylıktır. Sistemimde CPU ışığı sürekli kırmızı yanıyor ve sistemdeki ARGB girişli her şey sönük durumda. Nasıl çözebilirim? Sistem sorunsuz çalışıyor.
CMOS sıfırladım

GCC kurmak direkt olarak kırmızı ışık sebebi. Şu anakart yazılımlarını rica ediyorum kurmayın artık. Fan Control ve OpenRGB kullanın, ya da BIOS'tan görün tüm işlerinizi.

Anakart yazılımı kuran herkes saçma sapan sorunlar yaşayabilir, 500 defa söylendi bu konu zaten. Aklına ne geliyorsa yapar. Bu iki programla işlerinizi halledin.

Onun haricinde CPU kırmızı demek tek başına CPU anlamı taşımaz, bellek kontrolcü ile de alakalı, yani RAM tarafı sıkıntılı olabilir. BIOS güncellediysen EXPO açmazdan önce Bank Refresh Mode ayarını bulup Normal Mode'ya getir. Memory Context Restore ve Power Down ayarları kapalı kalsın, Integrated Graphics ve Fast Boot kapalı kalsın, POST Delay Time 1s olarak değiştir. @d0m

Revo ile Advanced Scan yaparak GCC'den kurtulun.

1771739997859.webp

Bu güncellemeden kurtulun bir de, ya da Microsoft Catalog'dan Manuel güncelleştirin.

CMOS sıfırladım

Onun dışında Gigabyte karttaki kırmızılar, konektörlerle de yakından ilişkili. Anakart 24 pin ve CPU güç bağlantılarını kontrol edin, sök tak yapın mümkünse. Çözülür bu anlattıklarım ile. Her şeye rağmen çözülmezse soğutucuyu vidaları gevşetip dene, aşırı sıkma. RAM'leri sök tak. Silgi ile temizlemene gerek yok, eğer 10 yıllık değilse oksitlenmez. :)

Eki Görüntüle 228801

RAM sök tak yaptım, termal macun değiştim hazır açmışken 😂, güç kablolarını söküp 10dk bekleyip yeniden taktım CMOS reset yaptım ve çalışıyor, CPU LED yakmıyor.

Bu dosya ile IT5711'i güncelleyerek tekrarlanan bu sorunu kesin olarak çözdüm.
(Gigabyte Global tarafından verilen dosya.)

Q-FLASH ile BIOS güncelleyin IT5711'i güncelledikten sonra.

Son düzenleme:
Çözüm