Bütçe
10.000 TL
Kingston 32GB(2x16) Beast Black 5200Mhz CL36 DDR5 EXPO Ram daha mı doğru olur yoksa

Daha satın almadıysanız ya da bir hazır sistem değilse, hazır sistem olup da özelleştirme ekranında mevcutsa şu anda AM5'te ilk tercih çarpı 2 adet 1x16 Patriot 6000 CL30. Kit şartı yok, 2 ayrı modül uygundur.

Daha satın almadıysanız ya da bir hazır sistem değilse, hazır sistem olup da özelleştirme ekranında mevcutsa şu anda AM5'te ilk tercih çarpı 2 adet 1x16 Patriot 6000 CL30. Kit şartı yok, 2 ayrı modül uygundur.
Peki hocam dual gibi değilde yanyana mı takmalıyım yoksa aynımı takmalıyım ramleri

Peki hocam dual gibi değilde yanyana mı takmalıyım yoksa aynımı takmalıyım ramleri

Bu şekilde olacak.

1-2 slotlara ve 3-4 slotlar birer kanala bağlıdır. Bir kanal önce 1. slota uğrayıp ardından 2. slota gider; diğer kanal ise önce 3. slota uğrayıp sonra 4. slota gider.

Kabaca anlatmak gerekirse, bellekleri 1 ve 3. slotlara taktığında hattın ucu boşta kalır ve bu da sinyal yansıması/parazit oluşturabilir. Bu yüzden iki modül kullanırken bellekleri genellikle 2 ve 4. slotlara (A2 ve B2) takmak gerekir. Aksi takdirde XMP/EXPO profili çoğu zaman stabil çalışmayabilir veya hiç çalışmayabilir.

@mersinliiii Çarpı 2 adet bundan:

Son düzenleme:
Bu şekilde olacak.

1-2 slotlara ve 3-4 slotlar birer kanala bağlıdır. Bir kanal önce 1. slota uğrayıp ardından 2. slota gider; diğer kanal ise önce 3. slota uğrayıp sonra 4. slota gider.

Kabaca anlatmak gerekirse, bellekleri 1 ve 3. slotlara taktığında hattın ucu boşta kalır ve bu da sinyal yansıması/parazit oluşturabilir. Bu yüzden iki modül kullanırken bellekleri genellikle 2 ve 4. slotlara (A2 ve B2) takmak gerekir. Aksi takdirde XMP/EXPO profili çoğu zaman stabil çalışmayabilir veya hiç çalışmayabilir.

@mersinliiii Çarpı 2 adet bundan:

Dual ram gibi 2 ve 4 lere takıyorum ozaman. Çok teşekkürler hocam

MSI olanı ben kullanıyorum. Alma.

Ben direkt alma diyemiyorum, bana karşı bir cephe oluştu. :D @Ehwenisher Üyecikler tarafından saldırı altındayım. İşin doğrusunu bilen her daim sizlersiniz, son kullanıcı son sözü söyler. Ben zaten ServisPoint ile aylarca uğraştım. RMA ile sonuçlandı. Kartın son hali bu.

1785325797852.webp

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar...
......Gigabyte B850M AORUS ELITE ICE
......2*Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30
.... MSI MAG CoreLiquid A15 240 mm
... ASUS Dual GeForce RTX 5060 Ti
.....AMD Ryzen 5 7600X
.... Lexar NQ790 1TB Gen4x4 7000/6000MB/sn
bu şekilde sipariş oluşturdum abiler.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar...
......Gigabyte B850M AORUS ELITE ICE
......2*Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30
.... MSI MAG CoreLiquid A15 240 mm
... ASUS Dual GeForce RTX 5060 Ti
.....AMD Ryzen 5 7600X
.... Lexar NQ790 1TB Gen4x4 7000/6000MB/sn
bu şekilde sipariş oluşturdum abiler.

Bence o da değil. Görebileceğin en düşük fiyatta şu anda Force var. Bunu tercih edin. Rear I/O biraz fakir, seni etkileyeceğini pek sanmıyorum.

Beyaz şartı varsa Aorus uygun, alabilirsin. Onun haricinde Force tavsiye ederim.