Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Iptal edip Force mu almalıyım o zaman, USB portlari olarak dediginiz gibi genelde klavye mouse kullanıyorum.
İndirimde alınabilir TUF, sorun yok. 1 DPC karttan şaşmamak lazım AM5'te, 4 RAM slotu olması sanıldığının aksine iyi değil. 4 RAM slotunu insanlar iyi zannediyor. Neye göre iyi, kime göre iyi? 128 GB RAM mi takılacak mesela?
1DPC anakart konusunu rehber konudan inceleyiniz. Sadece indirim ile önermeyle olmuyor. Forumda sürekli üzerine basa basa her konuda bahsi geçiyor. @RapidLemming955 @hunseus
Herkese selam,
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
- Ayhan Dönmez
- 6000 am5 ayar bellek bios ddr5 ddr5 ram ddr5 ram ayarı hynix manuel ram ram ayarı sk hynix timing
- Forum: RAM
- Makaleler
- 1
İndirimsiz fiyatı uygun değil TUF B850M-E kartının, ederi 6-7K zaten. 10-12K satıyor esnaf.
- Makaleler
- 1
Yeni kredi kartimla alisveris yapmistim ben onaylandi saniyordum ama sipariş onaylanmamis, sanirim bu Force almam icin bir isaret![]()
Kurgu AM5'te şu şekilde olmalı, 1 DPC anakart ve Hynix modüller. Sonrasında foruma konu açılıp 6000-6400 MT/s 1:1 mod RAM ve PBO ayarları ile optimize edilecek. Tak çalıştır kullanmayın, verdiğiniz paranın tam karşılığını alın. Rehber yazdım bu konu hakkında, tüm detaylar bahsedildi. En azından bu forumdaki insanların bir farkı olsun diğerlerinden. MSI önerilmediğine şükretmek lazım, bir de 6000 CL48 Micron RAM'ler. Bir vakitler onlar da vardı.
İki kartı da 6000 MT/s 1:1 mod olarak sorunsuz kullanırsın ama, burada verilmek istenen mesaj bu değil. Kurguyu iyi anlamak lazım, o kart 10K etmez. 5K'lık kartı esnaf 10K'ya kakalıyor yani. Gaming gecesi diye bir şey uydurdular, zamlı fiyat üzerinden indirim çekiyor adamlar.
4 RAM slotu daha iyi değil mesela, dilimizde tüy bitti. Editörleri izliyorum, adamlar halen daha 4 RAM slotu varsa iyi olduğunu düşünüyor. 4x16 GB RAM takıyor, 6000 MT/s Boot etmiyor sonra.
Kurgu AM5'te şu şekilde olmalı, 1 DPC anakart ve Hynix modüller. Sonrasında foruma konu açılıp 6000-6400 MT/s 1:1 mod RAM ve PBO ayarları ile optimize edilecek. Tak çalıştır kullanmayın, verdiğiniz paranın tam karşılığını alın. Rehber yazdım bu konu hakkında, tüm detaylar bahsedildi. En azından bu forumdaki insanların bir farkı olsun diğerlerinden. MSI önerilmediğine şükretmek lazım, bir de 6000 CL48 Micron RAM'ler. Bir vakitler onlar da vardı.
Maalesef RAM'leri cok arastirmadan almistim. Daha onceki konumda da nasıl oldu bilmiyorum ama attigim linkte Patriot Viper Venom 6000MHz CL30 gozukuyor ancak bendekiler CL36. Elimdeki urunu satip CL30 almaya calisacagim.
- Makaleler
- 1
Maalesef RAM'leri cok arastirmadan almistim. Daha onceki konumda da nasıl oldu bilmiyorum ama attigim linkte Patriot Viper Venom 6000MHz CL30 gozukuyor ancak bendekiler CL36. Elimdeki urunu satip CL30 almaya calisacagim.
İçindeki çip önemli, 6000 CL30 kesin Hynix geliyor. CL36'lar tehlikeli, MSI anakartta Boot etmiyor mesela. Bilmem kaç tane konu var forumda bununla alakalı, insanlar inanmıyor sonra.
Burada şöyle bir durum var, 10 kişiden 9'unda Boot etmiyor mesela. Sistemi kullanamıyor adam. Birisi de gelip diyor ki ben geriye kalan 1 kişiyim. Sorunsuz kullanıyorum bu kombinasyonu. Geriye kalan 9 kişinin bir anlamı yok ona göre.
İçindeki çip önemli, 6000 CL30 kesin Hynix geliyor. CL36'lar tehlikeli, MSI anakartta boot etmiyor mesela. Bilmem kaç tane konu var forumda bununla alakalı, insanlar inanmıyor sonra.
Evet ne yazik ki yazilanlari sonradan kesfettim acemiligimize denk geldi diyelim. Peki sizce CL36 ile denemeli miyim yoksa elimden ne kadar hizli cikartirsam o kadar iyi midir?
- Makaleler
- 1
Evet ne yazik ki yazilanlari sonradan kesfettim acemiligimize denk geldi diyelim. Peki sizce CL36 ile denemeli miyim yoksa elimden ne kadar hizli cikartirsam o kadar iyi midir?
Hynix ise sorun olmaz, 6000 CL48'den dahi %1 ihtimalle Hynix gelme şansı var. Firmaya bağlı o. Ama öncesinde aldıysan ve kontrol etmediysen henüz, elden çıkartman daha iyi olur. Patriot'ta Samsung çok denk gelmedim, Incehesap'tan CL36 mı aldınız?