c0m

Çalışkan
Arkadaşlar selam,

Şu an ASUS B650M-R anakartına sahibim ve RTX 3060 Ti ekran kartı kullanıyorum. Ekran kartımı RTX 5060 Ti ile upgrade etmek istiyorum fakat kablo girişleri ve diğer uyumluluk konularında anakartımla ilgili herhangi bir bilgi bulamadım. Acaba anakartım ile RTX 5060 Ti arasında herhangi bir uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım?

Ayrıca şu an sadece CS2 oynuyorum ve sistemime Ryzen 7 7800X3D ile RTX 5060 Ti güncellemesi yapacağım. Sizce bu ikili yerine başka bir ikili daha iyi olur mu?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca şu an sadece CS2 oynuyorum ve sistemime Ryzen 7 7800X3D ile 5060 Ti güncellemesi yapacağım. Sizce bu ikili yerine başka bir ikili daha iyi olur mu?

5060 Ti pek 2K/4K segmentinde saf kas gücünde olmayabilir ama 1080p ultra ayarlarda hikayeli oyunlarınızı 7800X3D ile de zannediyorum 500-600 FPS'yi rekabetçi maçlarda alırsınız. Uyumluluk konusu hakkında pek bilgim yok. @Yusuf7878 hocam yardımcı olacaktır.

Uyumluluk sorunu yok, 5060 Ti, 3060 Ti'dan daha az güç çekiyor, PSU tarafında da problem yaşamazsınız.

@c0m

Arkadaşlar selam, şu an ASUS B650M-R anakartına sahibim ve 3060 Ti ekran kartı kullanıyorum. Ekran kartımı 5060 Ti ile yükseltmek istiyorum fakat kablo girişleri ve diğer uyumluluk konularında anakartımla ilgili herhangi bir bilgi bulamadım. Acaba anakartım ile 5060 Ti arasında herhangi bir uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım?

Ayrıca şu an sadece CS2 oynuyorum ve sistemime Ryzen 7 7800X3D ile 5060 Ti güncellemesi yapacağım. Sizce bu ikili yerine başka bir ikili daha iyi olur mu?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. İyi Sosyaller.

Uyumsuzluk olmaz. PCI-e 4.0 X16 kaldırır 5060 Ti'ı. 5060 Ti'ı watt ve konnektör miktarı olarak da kaldırır.

Arkadaşlar selam,

Şu an ASUS B650M-R anakartına sahibim ve RTX 3060 Ti ekran kartı kullanıyorum. Ekran kartımı RTX 5060 Ti ile upgrade etmek istiyorum fakat kablo girişleri ve diğer uyumluluk konularında anakartımla ilgili herhangi bir bilgi bulamadım. Acaba anakartım ile RTX 5060 Ti arasında herhangi bir uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım?

Ayrıca şu an sadece CS2 oynuyorum ve sistemime Ryzen 7 7800X3D ile RTX 5060 Ti güncellemesi yapacağım. Sizce bu ikili yerine başka bir ikili daha iyi olur mu?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. İyi forumlar.
Anakart konusunda sorun yok, uyumlu ancak asıl soru güç kaynağında 5060 Ti için gerekli çıkışlar var mı? Ayrıca 7800X3D ile 5060Ti kombosu güzel, rekabetçi oyunlarda asla üzmez.