- Makaleler
- 1
En bariz 1 tane görülüyor, onu düzeltip çipi sokete bırakınca diğerleri hizaya gelir hafif sapanlar varsa onlar sorun olmaz. Önemli olan köşedekini düzeltmek.
En bariz 1 tane görülüyor, onu düzeltip çipi sokete bırakınca diğerleri hizaya gelir hafif sapanlar varsa onlar sorun olmaz. Önemli olan köşedekini düzeltmek.
İşlemciyi sadece göndermeden önce söktüm hocam ve evet dediğiniz gibi ben eşit sıkmadım her tarafı tek tek sonuna kadar sıktım bilmediğim için.İşlemciyi söküp takmamıştın değil mi soğutucu montajı öncesi? Yine de garip bir durum, bunu başarman imkansıza yakın.
Bunu sen de yapabilirsin aslında da yetkili servis direkt hiç uğraşmayabilir bunla prensip gereği ya da ücret isteyebilir. Basit bir işlem bu gerçekten. Arayıp yaklaşımlarını senin öğrenmen lazım. Bunun için anakart değişilmez yani. Soket değişimine de gerek yok.Nereye rica edeyim servis pointe mi yoksa incehesaba mı?
Eşit sıkarak çapraz yada karşılıklı ilerlemen lazım, tam sıkmaman gerekli, 2-3 tur birini, 2-3 tur ötekini şeklinde. Bir de vida dönmediği yerde bırakman lazım. Fazla baskı her zaman zararlı zaten narin bir soket yapısı.İşlemciyi sadece göndermeden önce söktüm hocam ve evet dediğiniz gibi ben eşit sıkmadım her tarafı tek tek sonuna kadar sıktım bilmediğim için.
Akıllandım artık hocam verip parasını bilgisayarcıda yaptırmak lazım böyle işlemleri aslında.Bunu sen de yapabilirsin aslında da yetkili servis direkt hiç uğraşmayabilir bunla prensip gereği ya da ücret isteyebilir. Basit bir işlem bu gerçekten. Arayıp yaklaşımlarını senin öğrenmen lazım. Bunun için anakart değişilmez yani. Soket değişimine de gerek yok.
Eşit sıkarak çapraz yada karşılıklı ilerlemen lazım, tam sıkmaman gerekli, 2-3 tur birini, 2-3 tur ötekini şeklinde. Bir de vida dönmediği yerde bırakman lazım. Fazla baskı her zaman zararlı zaten narin bir soket yapısı.
İntel'den daha narin, sök tak yaparken fark etmeden bile bükmüşsündür.
Fotoğraflarda bir tane pini görebildim. Gönderirken dikkat etmiştim ama görememişim demek ki.
En ufak hataya bu tarz sonuçlar olabiliyor. İntel'den daha narin bu soket yapısı. Söküp takmak bile riskli aslında, hafif açılanma yaparsan direk büker, ama çipi üstüne bırakınca düzelir çoğu, şu ortadaki büyük ihtimal çipi sokete oturtunca düzelir köşedekini düzelttikten sonra.Akıllandım artık hocam verip parasını bilgisayarcıda yaptırmak lazım böyle işlemleri aslında.
Yetkili servise, "Servis Noktası Teknoloji Anonim Şirketi" yazmışlar. Sizce ServisPoint mi?Eki Görüntüle 184094
Ortada bir tık açılanma var gibi ama köşeyi düzeltip çipi üstüne bırakırsan hizaya gelecektir. Sök tak yapıp elektrik vermeden kontrol edeceksin yöntem bu. Yetkili servisten süreci öğren, ona göre hareket edersin ama basit bir işlem şu anki senaryoda. Soket değişimi gerekmez.
En ufak hataya bu tarz sonuçlar olabiliyor. Intel'den daha narin bu soket yapısı. Söküp takmak bile riskli aslında, hafif açılanma yaparsan direk büker ama çipi üstüne bırakınca düzelir çoğu, şu ortadaki büyük ihtimal çipi sokete oturtunca düzelir köşedekini düzelttikten sonra.
Onu hiç bilmiyorum, direkt Servispoint ile muhattap ol, numarasını ara. Bu durumu anlat, ona göre hareket edersin ama anakart değişmene gerek yok. Ücretli düzeltiyorlarsa onu öğren ya da direkt garanti dışı mı kalıyor. Firma yaklaşımı belirler sonrasını. Ama bu pin çok rahat düzeltilir, adamlar uğraşır mı uğraşmaz yüksek ihtimalle. Kullanıcı hatası diyip köşeye atabilir, arayıp öğren o yüzden. Tamir oluyorsa o seçeneği kullan, çok kolay düzeltirler bunu. Direkt garanti dışıysa ya sen düzelteceksin ya da bunu PC'ci de yapar acemi değilse.Yetkili servise, "Servis Noktası Teknoloji Anonim Şirketi" yazmışlar. Sizce ServisPoint mi?
Direkt kartı geri gönderebilirler bu arada, o yüzden bugün gün içinde hallet ya da en kötü yarın. Garanti dışı ve tamir olamıyorsa işi bilen birine düzelttirmen gerekli, sen yine de elleme, basit gibi görünse de çok narin o tek pin, hata kabul etmez daha.Yetkili servise, "Servis Noktası Teknoloji Anonim Şirketi" yazmışlar. Sizce ServisPoint mi?
Servispoint açmadı. Yarın tekrar arayacağım. Hocam bu sağ alttaki işaretlediğiniz pin mi yoksa orayı göstermek için olan işaret mi tam anlayamadım. Sizce işlemci çıkmadan orasının yamulmuş olma ihtimali var mı?Onu hiç bilmiyorum, direkt Servispoint ile muhattap ol, numarasını ara. Bu durumu anlat, ona göre hareket edersin ama anakart değişmene gerek yok. Ücretli düzeltiyorlarsa onu öğren ya da direkt garanti dışı mı kalıyor. Firma yaklaşımı belirler sonrasını. Ama bu pin çok rahat düzeltilir, adamlar uğraşır mı uğraşmaz yüksek ihtimalle. Kullanıcı hatası diyip köşeye atabilir, arayıp öğren o yüzden. Tamir oluyorsa o seçeneği kullan, çok kolay düzeltirler bunu. Direkt garanti dışıysa ya sen düzelteceksin ya da bunu PC'ci de yapar acemi değilse.
Hiç denk gelmedim, aşırı dengesiz sıkarsan belki ama sök tak ile olacak bir şey gibi duruyor. Çok mantıklı gelmedi.Servispoint açmadı. Yarın tekrar arayacağım. Hocam bu sağ alttaki işaretlediğiniz pin mi yoksa orayı göstermek için olan işaret mi tam anlayamadım. Sizce işlemci çıkmadan orasının yamulmuş olma ihtimali var mı?
Yetkili servise, "Servis Noktası Teknoloji Anonim Şirketi" yazmışlar. Sizce ServisPoint mi?
Pin yamulması dışı bir şey olduğuna eminim.Hiç denk gelmedim, aşırı dengesiz sıkarsan belki ama sök tak ile olacak bir şey gibi duruyor. Çok mantıklı gelmedi.
Bir de bu yamulan pin ground pin gibi görünüyor, aslında sistem çalışması gerekliydi, o da ilginç.