ASUS B650M-R anakart sıvı soğutucu montajı sonrası bozuldu

Servispoint Asus ile biz ilgilenmiyoruz dedi. Bana bir numara verdi onu arıyorum.

Pin yamulması dışı bir şey olduğuna eminim.
ASUS yetkili firması o değil miydi? Değişmiştir belki. Senin anakartın hangi servise gitmiş, onu hangi firmadan aldıysan onu arayıp öğren en kötü.

ASUS yetkili firması o değil miydi? Değişmiştir belki. Senin anakartın hangi servise gitmiş, onu hangi firmadan aldıysan onu arayıp öğren en kötü.
Asus yetkilisini arayıp soruşturdum. Bize daha gelmediği için yorum yapmayız diyor.

Teknik servise göndermeden önceki benim çektiğim fotoğrafa eriştim. Sol üstteki pin ben gönderirken de yamukmuş. Ancak ortadakileri ben yapmamışım gibi gözüküyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20250908_221150.webp
    6,5 MB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Köşedeki pin bükük olduğu için, onu fark etmeyip direkt işlemciyi taktıysa orta kısmı açılandırmış olabilir bir tık, asıl sorun köşede ama.

Köşedeki pin bükük olduğu için, onu fark etmeyip direkt işlemciyi taktıysa orta kısmı açılandırmış olabilir bir tık, asıl sorun köşede ama.
Şuan tamamen adamlar yapıcaz yapmayacağız demesine bakıyor her şey. Umarım yaparlar da param cebimde kalır.

Şuan tamamen adamlar yapıcaz yapmayacağız demesine bakıyor her şey. Umarım yaparlar da param cebimde kalır.
ASUS yetkili servisine neden gitmemiş ki bu kart onu tam anlamadım ben. Mesela İncehesap'tan aldıysan İncehesap ASUS yetkili servise direkt göndermesi gerekli.

Sen bir konuş, çok zor işlem değil en azından ücretli belki yaparlar, tek pin yüzünden anakart almak saçma olur.

Bugün öğlen aradım baya bir konuştum incehesap müşteri hizmetleriyle, olumlu dönüş(yüksek ihtimal değişim yapacaklardır, tamiri gerçekleşecektir.) yaptılar ancak halen servisteki arkadaşın gönlüne kaldık. Tek pinden 4.500 lira kayarsa keyifimiz kaçar. Benim aklımdaki soru şu o sol üstteki pinin yamukluğu kendi başına sorun çıkarmasa bile temassızlık ve tam oturmayı bozacağı için çalışmama sorunu çıkartmış olabilir mi? Eğer sorun pinlerle alakalı değilse sorun nerede olabilir?

Pinlerle alakalıdır, ortada hafif açılanma var, ama sağ köşedeki bent olan pin ground pin, yani sorun tek onda olsaydı anakart elektrik kesmezdi pin temassızlığından dolayı. Ortadaki açılanma sıkıntı çıkartmış olabilir. Pin şeması atmıştım sana hangi pinin neye denk geldiğine bakabilirsin. @ryz

O tek pini düzelttirmen lazım, sonrasında elektrik vermeden işlemci oturtsunlar, sonra tekrar soketi incelesinler iyice, işlemci oturunca orta kısmı düzeltecektir, önemli olan o köşedeki.

Bazı durumlarda tüm soket değişimi gerekir, sende öyle bir şeye ihtiyaç yok şu anda gibi görünüyor. Denenmesi lazım düzeltilip. İşten anlayan biri kolaylıkla yapar.

Bence o pin diğer pinlerden bazılarına teması engelliyor olabilir.

Öyle tabi, orta kısma dikkatli bakarsan anlarsın. Orta kısımdaki pinlerin işlevi önemli. Açılanmayı da görürsün, tam teması önlüyordur, elektrik keser anakart.
O açılanmayı elle düzeltmek yerine sol üstteki pini düzelttikten sonra işlemci mi yerleştirmeleri gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…