Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba,

Bilgisayarda ilk kurulumunda RAM'de ciddi problem yaşadım. RAM'i bir türlü görmüyordu sistem EXPO 1 alip görüntü aldık, bilgisayarı 20 gün falan o şekilde kullandım tabii bilgisayara herhangi bir ayar yapmamistik; BIOS güncellemesi, BIOS ayarı vs. dün BIOS güncellemesi yaptık, gayet sağlıklı bir şekilde ilerliyorduk fakat RAM'ler görmüyor, tek RAM takınca çalışıyor, kapatıp açıyoruz bir çalışıp bir çalışmıyor. 2 RAM takınca görüntü vermiyor, 50 defa açıp kapattık o RAM'lerin yerini değiştirdik görüntü verdi, resetleyince görüntü bir daha vermedi. Dün saat 21'den sabah 6'ya kadar bununla uğraştık, sorunu çözemedik.

Yardımcı olur musunuz?

Sistem:
  • Anakart: ASUS B850A Gaming Wi-Fi
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Ekran kartı: ASUS TUF Gaming 5070 Ti
  • SSD: Samsung 990 Pro 2 TB M.2
  • RAM: 32 GB Vengeance 6000 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler arızalı gibi geldi. İlk önce BIOS'u sıfırlayın. Arından ilk RAM'ı takın, boot edin. Edince, çıkarıp diğer RAM'ı takın. O da boot edince ikisini de takın hocam. Sorun çözülmezse RAM'leri garantiye yollayın. Ekstra olarak işlemci soğutucusunu çok sıkmış olabilirsiniz, biraz gevşetin derim.

RAM'ler arızalı gibi geldi. İlk önce BIOS'u sıfırlayın. Arından ilk RAM'ı takın, boot edin. Edince, çıkarıp diğer RAM'ı takın. O da boot edince ikisini de takın hocam. Sorun çözülmezse RAM'leri garantiye yollayın. Ekstra olarak işlemci soğutucusunu çok sıkmış olabilirsiniz, biraz gevşetin derim.

Bire bir aynı düşünüyorum.
Bir de takdığınız RAM anakart tarafından desteklenmiyor olabilir ona bir bakın yani, MHz değeri uysa da RAM modeli belki desteklenmiyor olabilir ama RAM veya işlemciyle ilgili bir sorun olabileceği hissiyatı verdi bana özellikle.

Ayrıca PSU bağlantılarını doğru yaptığınıza, bir temassızlık vs. olmadığına emin olun, ekran kartının görüntü kablosu veya direkt ekran kartı üzerine takılan güç kablosuyla alakalı da olabilir, bunların hepsi birer ihtimal. Denk geliyor olabilir yani.

Kasa içinde kısa devre olmasına sebebiyet verecek bir şey olmadığına emin olun, yani anakart montaj ayakları ile montajlanmış olmalı kasaya değmemeli.

Ya muhtemelen bu yazdıklarıma dikkat etmişsinizdir ve RAM arızası çıkacağa benziyor veya RAM uyum sorununa ama yine de bir göz geçirin boşu boşuna başka şeylerle uğraşmış olmazsınız bunlardan biri çıkarsa.

Son düzenleyen: Moderatör: