Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erkuteer1

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

Nvidia RTX 5070 Ti ekran kartım var. Anakartım ASUS. ASUS DriverHub yardımcı programı kolaylık oluyor. Otomatik anakart sürücülerini rahatlıkla kurabiliyorum. Ancak aklıma takılan bir şey var. Görselde göründüğü üzere AMD Graphic Card driver'ını da gösteriyor. Ben Nvidia ekran kartı kullanıyorum. Bunu yüklemem gerekiyor mu? BIOS ayarlarında resize bar özelliğini aktif edeceğim ancak biraz endişeliyim. Bununla bir ilgisi olabilir mi?

Ekran görüntüsü 2025-09-12 011325.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@erkuteer1 Evet, iGPU sürücüsü. Yani işlemcinin onboard, dahili ekran kartının sürücüsünü güncelliyor. Normal. Eğer sadece harici ekran kartını yani 5070 Ti'ı kullanmak istiyorsan BIOS'tan iGPU'yu kapatabilirsin.
Hocam NVIDIA'nın kendi sitesine girip 577 sürücüsünü indirin. Arada bir yapar böyle driver uygulamaları.

Ekran kartının son güncellemesini yaptım. NVIDIA'dan 5070 Ti için çıkan son güncelleme 581.29 ancak yine de ASUS DriverHub AMD Graphic Card gösteriyor.

@erkuteer1 evet, iGPU sürücüsü. Yani işlemcinin onboard, dahili ekran kartının sürücüsünü güncelliyor. Normal. Eğer sadece harici ekran kartını yani 5070 Ti'ı kullanmak istiyorsan BIOS'tan IGPU'yu kapatabilirsin.

Yüklemenin ya da yüklememenin bir zararı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının son güncellemesini yaptım NVIDIA'dan 581.29 5070 Ti için çıkan son güncelleme ancak yine de ASUS driverhub AMD graphic Card'ı gösteriyor.

Fehmi hocamın dediği gibi iGPU sürücüsü. Hem NVIDIA driverlarında 577'den üst sürümlerde hatalar var bayağı. O yüzden 577 indirmeniz güzel olur.

Fehmi hocamın dediği gibi iGPU sürücüsü. Hem NVIDIA driverlarında 577'den üst sürümlerde hatalar var bayağı. O yüzden 577 indirmeniz güzel olur.
ne gibi hatalar hocam affınıza sığınarak? sistemi yeni aldım bilginiz varsa harika olur.

Yüklemezsen iGPU'yu düzgün kullanamazsın. Ama benim tavsiyem, 5070 Ti varken iGPU'ya ihtiyaç olmayacağı için BIOS'tan kapatman olacaktır.
kapatmayı araştırayım dediğiniz gibi. bios ingilizce olduğu için sizin tecrübeniz var mı hangi sekme altında söylemeniz mümkün mü?

Kapatmayı araştırayım dediğiniz gibi. BIOS İngilizce olduğu için sizin tecrübeniz vardır hangi sekme altında söylemeniz mümkün mü?
BIOS'a girdikten sonra Advanced > NB Configuration sekmesine gir. Oradan primary device olarak PCIe/PEG seç ve Integrated Graphics ayarını disabled yap. Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi ASUS anakartlarda.