25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
TurkNet GigaFiber var, 1 tane ONT cihazı ve 1 tane Vantiva EGA225CTRN3 router verdiler. DSL_AC51'i interneti yayması için kullanabilir miyim, hız sınırı falan var mı? Yapması zor mu?

Kullanabilirsiniz. WDS özelliği de var diye biliyorum. Zor değil. Köprü moduna alıp ethernet kablosuyla bağlayabilirsiniz. İkinci yöntem olarak WDS ile başka bir Wi-Fi yayınına kablosuz olarak da bağlayabilirsiniz.

Tavsiyem ilk yöntem. Daha performanslı olur.

Kullanabilirsiniz. WDS özelliği de var diye biliyorum. Zor değil. Köprü moduna alıp Ethernet kablosuyla bağlayabilirsiniz. İkinci yöntem olarak WDS ile başka bir Wi-Fi yayınına kablosuz olarak da bağlayabilirsiniz.

Tavsiyem ilk yöntem. Daha performanslı olur.

Cok bilgim yok bu konularda, Ethernet kablosunu direkt ASUS'a mı bağlayacağım? Ayrıca bunları yaptıktan sonra direkt kullanabilir miyim yoksa ek ayar yapmam mı gerek?

@sirius Şimdi araştırdım 100 Mbps üstü vermiyormuş, bu yüzden vazgeçtim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Öncelikle ASUS cihazınızın arayüz IP'sini ana cihazdan farklı olarak ayarlayın. Sonra WAN sayfasından modu bridge mod'a çekin. ASUS'un arayüzünde farklı olabilir bu adımlar. Ancak ana mantık budur.

Bir diğer seçenek daha var aslında. Cihazı sıfırlayınca çalışma modunu kurulum sihirbazında seçtiriyor. İlgili resmi ASUS videosunu aşağıya bırakıyorum. Türkçe altyazı mevcut.

Öncelikle ASUS cihazınızın arayüz IP'sini ana cihazdan farklı olarak ayarlayın. Sonra WAN sayfasından modu bridge mod'a çekin. ASUS'un arayüzünde farklı olabilir bu adımlar. Ancak ana mantık budur.

Bir diğer seçenek daha var aslında. Cihazı sıfırlayınca çalışma modunu kurulum sihirbazında seçtiriyor. İlgili resmi ASUS videosunu aşağıya bırakıyorum. Türkçe altyazı mevcut.

İnterneti yayması için değil de güçlendirici tarzı kullanabiliyor muyum?

E cok iyi, su an kullandıgım router 400'ü zorluyor özellikle A33 gibi telefonlarda kopma sorunları yasıyorum.
Vanvita'nın özelliklerini bilmiyorum ama yeni bir router diye biliyorum. 433'e sınırlamaması lazım. TurkNet'ten router değişimi talep etmeyi deneyin bence.

Vanvita'nın özelliklerini bilmiyorum ama yeni bir router diye biliyorum. 433'e sınırlamaması lazım. TurkNet'ten router değişimi talep etmeyi deneyin bence.

Gecistiriyorlar sürekli, ZyXEL verene kadar rahatsız edeceğim. Tekrardan teşekkürler ilgilendiğiniz için.