ozanmer

Gelişen
Merhaba,

Yakın zamanda, yıllar önce satın aldığım Asus DSL-AC51 modemimi, Turkcell Superonline tarafından sağlanan ZTE ZXHN H267Av2 modeminin yerine kullanmak üzere gerekli yöntemleri kullanarak WAN şifresini öğrendim.

Ancak, modemler arasında hız testi sonuçlarında belirgin farklar gözlemledim. Eski modemdeki hız testi sonuçlarıyla yeni modemdeki hız testi sonuçlarını aşağıdaki şekilde karşılaştırdım:

• Download Hızı: Yaklaşık 30 Mbps'lik bir düşüş gözlemlendi.
  • Download Latency: Yaklaşık 6 kat artış meydana geldi.

Kullandığım Asus DSL-AC51 modeminde, yayınlanan en son firmware olan -1.1.2.3_1002-gf61bbb3- sürümünü kullanmaktayım.

Bu konuda deneyimi olan veya benzer bir durumla karşılaşan kullanıcıların görüşlerini ve önerilerini duymak isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

asus.webp
SUPERONLİNE MODEM.webp

Her şeyden önce bağlandıkları sunucu farklı. Sabit bir sunucu olması açısından Steam'den indirme sırasında fark gözlemliyor musunuz?

Merhaba,

Yakın zamanda, yıllar önce satın aldığım ASUS DSL-AC51 modemimi, Turkcell Superonline tarafından sağlanan ZTE Zxhn H267AV2 modeminin yerine kullanmak üzere gerekli yöntemleri kullanarak WAN şifresini öğrendim.

Ancak, modemler arasında hız testi sonuçlarında belirgin farklar gözlemledim. Eski modemdeki hız testi sonuçlarıyla yeni modemdeki hız testi sonuçlarını aşağıdaki şekilde karşılaştırdım:

• Download Hızı: Yaklaşık 30 Mbps'lik bir düşüş gözlemlendi.
  • Download Latency: Yaklaşık 6 kat artış meydana geldi.

Kullandığım ASUS DSL-AC51 modeminde, yayınlanan en son Firmware olan -1.1.2.3_1002-GF61BBB3- sürümünü kullanmaktayım.

Bu konuda deneyimi olan veya benzer bir durumla karşılaşan kullanıcıların görüşlerini ve önerilerini duymak isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 179450Eki Görüntüle 179451

O cihazın Ethernet portları Gigabit değildir, Fast Ethernet'tir. Yani en fazla 94 Mbit hız iletebilirler. Ne yazık ki 94 Mbit'ten yüksek bir hız almak istiyorsanız ya Superonline'ın verdiği cihazı kullanacaksınız, ya da başka Router alacaksınız.

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Siz bahsettikten sonra fark edip testi aynı sunucuyu seçerek yeniden yaptım, sonucu ekliyorum. Steam gibi platformlarda da sonuç maalesef aynı.

O cihazın Ethernet portları Gigabit değildir, Fast Ethernet'tir. Yani en fazla 94 Mbit hız iletebilirler. Ne yazık ki 94 Mbit'ten yüksek bir hız almak istiyorsanız ya Superonline'ın verdiği cihazı kullanacaksınız, ya da başka Router alacaksınız.
Yanıtınız için teşekkür ederim. "https://techolay.net/sosyal/konu/asus-dsl-ac51-router-fiber-destekliyor-mu.136557/" Linkini eklediğim konudaki cevaplar aslında bana ümit olmuştu. Daha yüksek hızlar için başka bir router bulmam gerekecek gibi duruyor.

Dosya Ekleri

• 2 asus.webp
    2 asus.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 41