MiniRayss

Uzman
Yer
Kimsesiz bir yer.
Arkadaşlar ekran kartım 63 dereceye gelince %100 fan açıyor ve fanı sürekli ani fulleyip %0'a çekiyor. Mesela GTA 5 oynarken bir anda %100 oluyor daha sonra %0 olup kapatıyor, çalışma aralığı %0-%30 ve %100. %40 falan görmüyor hiç, ve ben geceleri oyun gireceğim zaman kendim ASUS Tweak üzerinden manuel fan ayarı çekiyorum, ekran kartı 70 derecede %43 fan devrinde sabit şekilde verimli durabiliyor. Belirtme yapayım anakartım TUF B450 Gaming Plus ve BIOS'da ASUS optimal kısmı kırmızı renk performans modunda ve PC'de tek ses yapan yaratık ekran kartım. Bu kartı normal olması gerektiği gibi nasıl çalıştıracağım? Kartın üzerindeki Switch P'de fakat Q alınca bir şey değişmedi, aynı kaldı fanı.

Ekleme; arkadaşımda aynı kartın 6750XT olanı var, Dual ve onunki olması gerektiği gibi 72 dereceyi geçtikten sonra bağırmaya başlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada çözüm bulamasan bile ChatGPT'ye sorabilirsin belki çözebilir sorununu dostum.
Fanın kendi dönme yüzdeliğini ayarlayabiliyor musun AMD ekran kartlarını çok bilmiyorum ama belki öyle bir programı olabilir

Adım kadar eminim ki hotspot derecesi çok yüksek. AMD ekran kartları fan hızını hotspot derecesine göre ayarlar. Kart yükteyken hotspot derecesini kontrol eder misin?

Adım kadar eminim ki hotspot derecesi çok yüksek. AMD ekran kartları fan hızını hotspot derecesine göre ayarlar. Kart yükteyken hotspot derecesini kontrol eder misin?
Nasıl kontrol edeceğim?

Tamamdır bi kontrol edeyim hotshop'u

57 GPU, 77 GPU Hotstop GPU-Z ile baktım, sebebi hotshop danmı? Öyle ise nasıl çözebilirim?

@AceTeq

(Bağırdığındaki ısılar) Minecraft Shader ısıları hemen yükselttiğinden o oyunda denedim.

Uyumlu başka bir VBIOS yükle istersen.
Sorun hotspot mu yani?

VBIOS falan atmak istemiyorum, garantisinin bitmesine 1 yıl var.

1743465263117.webp

Fan hızı normal görünüyor ama bana göre sesli çalışıyor. Videodaki kart aynı ve sıcaklık/fan hızı olarak aynıyız sorun yok. Sadece fan %65 ve üstünü görüyor tamamen 230W civarı çekince 62 derecelere gelince, can sıkan o çıkardığı fan sesi.

Son düzenleyen: Moderatör: