Mev1oz

Üyecik
Arkadaşlar merhaba. ASUS Dual 3060 Ti ekran kartım yük halinde 80 dereceye çıkıyor. Kasam yarı mesh kasa (Dark Raider) ve şu an değiştirme şansım yok. MSI Afterburner'dan fan ayarını 70 derece sonrası %100 yapınca yükte ortalama sıcaklığım 70-75 civarları oluyor fakat sağlıklı bir durum mu bilmiyorum.

Önerisi olan var mı ya da fanları %100'de kullansam sorun olur mu? (Ayrıca termal bakım yaptım. 6-7 derece fark etti. Sorun kasamda.)

Ekran görüntüsü 2025-04-24 230419.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sahip olduğun ekran kartının muadil fanları varsa şimdiden satın al. Bu fanları da istediğin gibi kullanırsın, işleri bittiğinde diğerlerini takarsın. Eğer yoksa undervolt yapıp kullan daha az sıcaklık ve kare hızına hiç etki etmiyor neredeyse.

Sahip olduğun ekran kartının muadil fanları varsa şimdiden satın al. Bu fanları da istediğin gibi kullanırsın, işleri bittiğinde diğerlerini takarsın. Eğer yoksa undervolt yapıp kullan daha az sıcaklık ve kare hızına hiç etki etmiyor neredeyse.
Undervolt yapmayı hiç denemedim hocam. Kartı yakmaktan korktum açıkçası. Eğitici video atma şansınız var mı?

Undervolt yapmayı hiç denemedim hocam. Kartı yakmaktan korktum açıkçası. Eğitici video atma şansınız var mı?

Undervolt yapmak için MSI Afterburner programını kullanmalısınız curve ediyor tıklayıp. Hangi MHz oranının hangi voltajda çalıştığına bakın. Size uygun olan voltaj ve MHz değerini Shift + L tuşuna basarak kaydedin ve tik tuşuna tıklayın.
Yük altında örnek olarak 2000 MHz 1100V çalışıyorsa 1700 MHz 800V ayarlayın. Video çekmem gerekiyor aslında.

Daha bugün forumda son sürüm NVIDIA sürücüsünde problem olduğunu söylüyorlardı. Sürümünüz nedir?
Son sürümü kullanıyorum hocam.

Undervolt yapmak için MSI Afterburner programını kullanmalısınız curve ediyor tıklayıp. Hangi MHz oranının hangi voltajda çalıştığına bakın. Size uygun olan voltaj ve MHz değerini Shift + L tuşuna basarak kaydedin ve tik tuşuna tıklayın.
Yük altında örnek olarak 2000 MHz 1100V çalışıyorsa 1700 MHz 800V ayarlayın. Video çekmem gerekiyor aslında.
Hocam yabancı kaynakları kullanarak undervolt yaptım hatta bayağı başarılı oldu fakat yaptığım ayarlara bakabilir misiniz ? Yarın bir gün sıkıntı çıkmasını istemiyorum. (Core Clock -225'te)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-25 104726.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-25 104726.webp
    185,4 KB · Görüntüleme: 81
  • Ekran görüntüsü 2025-04-25 104748.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-25 104748.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme: