ASUS Dual RTX 5060 ekran kartının fanı hızını değiştirince sürtme sesi geliyor

Altair

Yetkin
Ekran kartını sıfır birkaç hafta önce aldım, modeli ASUS Dual RTX 5060. FurMark olsun, OCCT olsun, oyun testi olsun, hiçbir şeyde bu fan sesini duymadım. Yani fan hızı yavaş yavaş artınca bu ses çıkmıyor ama MSI Afterburner'den elle düşük hızdan yüksek hıza çekince veya yüksek hızdan düşük hıza çekince 1 saniyeliğine fan sürtme sesi geldiğini fark ettim.

Bu normal bir durum mu? Garantiye vermem gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki fan birden aynı ses gelmiyorsa bilin ki, ses gelen fan sorunludur. Tespit edebilirsiniz. Fanlara tek tek çevirerek anlayabilirsiniz.

İki fan birden aynı ses gelmiyorsa bilin ki, ses gelen fan sorunludur. Tespit edebilirsiniz. Fanlara tek tek çevirerek anlayabilirsiniz.

İki fandanda ses geliyor ama 1 fandan her %100 yaptığımda ses gelirken diğer fandan arada sürtünme sesi geliyor ayrıca bu sürtünme sesinin süresinin değiştiğini fark ettim 4-5 saniyeye kadar çıktı fanı söküp neyin çarptığına bakmalı mıyım?

@Altair, Göz ile kontrol ediniz. Eğer temas edecek harici bir şey yok ise asla müdahale etmeyin. Hemen servise başvurun. Anlattıklarınıza bakılırsa fanlardan biri sorunlu. Servis garantili olarak değiştirsin.

@Altair, göz ile kontrol ediniz. Eğer temas edecek harici bir şey yok ise asla müdahale etmeyin. Hemen servise başvurun. Anlattıklarınıza bakılırsa fanlardan biri sorunlu. Servis garantili olarak değiştirsin.

Tamam hocam işim bitince bilgisayarı açıp geri döneceğim.

@Altair, göz ile kontrol ediniz. Eğer temas edecek harici bir şey yok ise asla müdahale etmeyin. Hemen servise başvurun. Anlattıklarınıza bakılırsa fanlardan biri sorunlu. Servis garantili olarak değiştirsin.

Hocam baktım çarptığı bir şey yok hava tuttum belki toz vardır diye düzelmedi hâlâ aynı fandan ses geliyor bence de dediğiniz gibi garantiye göndereyim nasıl garantiye vereceğim hakkında bir bilginiz var mı?

Hocam ürünü iade edebiliyorum iade edebildiğim gibi değiştirme hakkımda olması gerekiyor sanırım nereden yapacağım Amazon'dan satın almıştım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…