Aykutov 3

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Soğutma performansı ve fan sesi açısından iki ekran kartı arasında kararsız kaldım. Biri çift fanlı, diğeri ise üç fanlı ancak SFF (small form factor) tasarıma sahip.

Normalde üç fanlı modelin hem daha serin çalışmasını hem de daha düşük fan sesi üretmesini bekliyorum. Ancak SFF tasarım nedeniyle fanlar daha küçük olduğu için bu avantaj ortadan kalkabilir mi? Bu noktada ASUS Dual modelindeki daha büyük fanlar daha iyi bir soğutma ve daha sessiz bir kullanım sunabilir mi?

Bu iki modeli kullanan veya karşılaştırma yapmış olanların görüşlerini merak ediyorum.

https://www.akakce.com/ekran-karti/...2gd-192-bit-gddr7-12-gb-fiyati,903268812.html

https://www.akakce.com/ekran-karti/...2g-192-bit-gddr7-12-gb-fiyati,1084845058.html

Ben olsam Gigabyte alırdım. Soğutma ve fan sesi konusunda 3 fanlı tasarımı bence daha avantajlı.
Hocam normal ekran kartlarına göre ince yapmışlar ama o da etkileyebilir.
1785484521853.webp

ASUS DUAL 4060Ti kullanıcısıyım. Furmark testi yaptığımda sıcaklık 70-80 arasıydı. Fan sesi duymuyorum açıkçası kasa fanları daha gürültülü çalışıyor. Ancak SFF kartları ince olmaları sebebi ile diğer 3 fanlı modellere göre daha sıcak çalıştığı söyleniyor. Bende @Recep Baltaş’ ın 5070Ti ASUS PRIME videosundan görerek o modeli tercih ettim sıcaklık değerleri 63 lerde falan geziyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kart SFF hazır adı altında geçiyor kalınlığı Asus Dual modelleri ile aynı neredeyse. Kart daha bugün geldi montajını yapıp test edemedim. Eğer sıcaklık konusunda çok takıksanız ve bütçeniz 10 bin daha çıkarsa ASUS TUF 5070 modeline göz atabilirsiniz benim aklımda o vardı sonradan 5070Ti a yöneldim. Birde atmış olduğunuz GIGABYTE Windforce modelinin SFF olmayan halide mevcuttu sanırım ben araştırırken bir satıcıda görmüştüm ama yanlış mı yazıldı yoksa gerçekten SFF olmayan modeli mevcut mu bilmiyorum.

ASUS DUAL 4060Ti kullanıcısıyım. Furmark testi yaptığımda sıcaklık 70-80 arasıydı. Fan sesi duymuyorum açıkçası kasa fanları daha gürültülü çalışıyor. Ancak SFF kartları ince olmaları sebebi ile diğer 3 fanlı modellere göre daha sıcak çalıştığı söyleniyor. Bende @Recep Baltaş’ ın 5070Ti ASUS PRIME videosundan görerek o modeli tercih ettim sıcaklık değerleri 63 lerde falan geziyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kart SFF hazır adı altında geçiyor kalınlığı Asus Dual modelleri ile aynı neredeyse. Kart daha bugün geldi montajını yapıp test edemedim. Eğer sıcaklık konusunda çok takıksanız ve bütçeniz 10 bin daha çıkarsa ASUS TUF 5070 modeline göz atabilirsiniz benim aklımda o vardı sonradan 5070Ti a yöneldim. Birde atmış olduğunuz GIGABYTE Windforce modelinin SFF olmayan halide mevcuttu sanırım ben araştırırken bir satıcıda görmüştüm ama yanlış mı yazıldı yoksa gerçekten SFF olmayan modeli mevcut mu bilmiyorum.

Evet SFF olmayanları var. Aslında aynı fiyat bandında Zotac düşünebilirim.

SFF değil ise bir tık daha serin çalışacaktır. Performans açısından zaten fark olmayacaktır.

Asus Dual siparişi geçeçğim gibi duruyor soğutma ve fan sesi o kadar fark etmiyor. 3 fanlı diye esktradan 3-4 bin fazladan vermeye deymeyecek.

Asus Dual siparişi geçeçğim gibi duruyor soğutma ve fan sesi o kadar fark etmiyor. 3 fanlı diye esktradan 3-4 bin fazladan vermeye deymeyecek.
Zaten konu kapanmış da ekleme yapayım;
Windforce'ların sessiz olduğunu görmedim. Eagle'da fan açar ancak Windforce kadar kudurmaz ve ısınmaz.
Gaming OC'de Tuf, Gaming Trio gibi rakiplerine kıyasla hep daha sesliydi. Onun dışında iyidi.
Aorus iyi, ama aşırı overprice.

250 watt kart, sıkıntı olmaz. 250w üstü işte 5070ti/5080 gibi kartlarda sff biraz problemli olabiliyor yetmiyor yani soğutma undervolt şart oluyor.