Makaleler
10
Yer
Aydın
Elimde ablamın 2016 yılında üniversite için aldığı bir laptop bulunuyor, uzun zamandır kullanılmıyor ve satmak istiyoruz, pek iyi bir sistem değil, özelliklerini aşağıya bırakıyorum:

• Intel Celeron N3350 2.40 GHz
  • 4 GB DDR3 1333 MHz RAM
  • Orijinalinde 32 GB eMMC bulunuyor fakat 2020 yılında eMMC çipi yandığı için 128 GB SSD taktık.
  • Windows 7 Ultimate SP1 kurulu.

Ne kadara satabilirim sizce bu hurdayı? Çünkü hiçbir işe yaramayacak bir sistem, abartısız 5 dakikada açılıyor SSD olsa da.

3.000-3.500 lira gibi bir teklife alıcı bulursanız direk satın bence, ki bu tarz fiyatlar gelmeyebilir. Cihaz çok temiz dediğiniz için, bataryayı da temiz olarak yorumladıgımdan bu fiyatı dedim. Şansınızı bu fiyatlarda bir deneyin derim.

10 seneyi bulmadan bu tarz cihazlar maalesef ki cop oluyor, onun icin artik universite ogrencilerine bu tarz o donemin bile giris cihazlarini önermektense tablet önermeliyiz.

Bende de E402NA var. Üstüne Arch Linux kurdum. SSD ile hemen açılıyor ve evdekiler YemekSepeti, YouTube, e-Devlet gibi ihtiyacı olduğu her şeyi yapabiliyorlar.

Aynı işlemci, SSD ve RAM var.

image.webp

Windows yüzünden berbar bu tür cihazlar. Linux kurup ikinci bir hayat verebilirsiniz. Para acil lazım değilse dursun bence. Bizim ülkeyi geçtim artık global olarak eski teknolojik ürünleri satmak mantıklı değil. Elinizde bulunsun.

Ben kullanmıyorum. Annemler kullanıyor ve hayliyle yetiyor onlara. Ve evet günlük kullanıyorlar. Şu ana kadar yapamadığı bir şey olmadı onlar için.

Ben olsam Linux kurmayı denerdim. En kötü rafa kaldırırdım ama satmazdım.
20260113_003737.webp

Temiz kurulum yapıp 7 Ultimate kurdum tekrar, bilgisayara can geldi. Şu anlık böyle dursun, acil durumlarda işe yarar belki.

Satıldı.

Son düzenleme: