Selam dostlar, bir laptopum var. Satmayı düşünüyorum, tahmini fiyat bilgisi almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

HP Victus
16.1"
Ryzen 7 8845H
16 GB RAM
1 TB SSD
RTX 4060

Ağustos 2024'te satın aldım. Garantisi yok büyük ihtimalle ama kutusu, faturası vs. her şeyi duruyor. 2 sene önce üniversite için almıştım, artık ihtiyacım yok; masaüstü PC'den devam ediyorum işlerime. Temiz kullanıldı, oyun bilgisayarı olsa bile oyun amaçlı çok çok az kullandım.

Unuttuğum detay varsa sorarsınız. Aklıma gelenler bunlar, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Cihazınız stok olarak 32 GB RAM gözüküyor S1010NT modeli yanlış olabilirim fakat siz 16 yazmışsınız. @talongod sen ne diyorsun hocam?
Hocam haklısınız ben de araştırma yaptığımda 32 olarak var ben satın aldığım dönemde iki seçenek 16 ve 32 olarak sunuluyordu ben 16 tercih ettim ve şu anda benimkinin stoku yok. Ancak 16 RAM.

@xsharke, @talongod, hocam şu an faturadan baktım HP Victus S1014NT tam modeli bu, şu an satışı yok. Epey'de sadece ürün özellikleri gösteriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@xsharke, @talongod, hocam şu an faturadan baktım HP Victus S1014NT tam modeli bu, şu an satışı yok. Epey'de sadece ürün özellikleri gösteriyor.
HP Victus'ların panelleri kötü oluyor. Genellikle %45 NTSC veya %62.5 sRGB. Bunlar iyi paneller değil, buradan fiyat düşüyor. Victus 16 serisinde her ne kadar S1, R1 (2024 üretim) kasalar kronik olmasa bile insanlara devamlı "HP Victus 16 hall sensör sorunu" diye lanse edildiği için insanların çoğu da cihazınızdan uzak duracaktır. 4060'lı muadil cihazlar 37.000 TL ile 40.000 TL bandına da bulunabiliyor, bu yüzden 30.000 TL ile 35.000 TL bandına koymanızı öneririm.

HP Victus'ların panelleri kötü oluyor. Genellikle %45 NTSC veya %62.5 sRGB. Bunlar iyi paneller değil, buradan fiyat düşüyor. Victus 16 serisinde her ne kadar S1, R1 (2024 üretim) kasalar kronik olmasa bile insanlara devamlı "HP Victus 16 hall sensör sorunu" diye lanse edildiği için insanların çoğu da cihazınızdan uzak duracaktır. 4060'lı muadil cihazlar 37.000 TL ile 40.000 TL bandına da bulunabiliyor, bu yüzden 30.000 TL ile 35.000 TL bandına koymanızı öneririm.
Teşekkür ederim hocam.

@talongod hocam pazar gecesi ilana koydum 30k teklif geldi kişinin iddiasına göre en yüksek teklifi kendi vermiş daha yukarı kimse çıkmazmış 30k kafamı kurcalamıyor değil ne dersiniz beklemeli miyim yoksa kaçırmayayım mı?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam.

@talongod hocam pazar gecesi ilana koydum 30k teklif geldi kişinin iddiasına göre en yüksek teklifi kendi vermiş daha yukarı kimse çıkmazmış 30k kafamı kurcalamıyor değil ne dersiniz beklemeli miyim yoksa kaçırmayayım mı?

Biraz daha yukarı çıkartmayı düşünün derim, zaten hedefimiz 30.000TL bandındaydı, bir iki tık üstüne pazarlık yapın.

Selam dostlar, bir laptopum var. Satmayı düşünüyorum, tahmini fiyat bilgisi almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

HP Victus.
16.1"
Ryzen 7 8845h.
16 GB RAM.
1 TB SSD.
RTX 4060.

Ağustos 2024'te satın aldım. Garantisi yok büyük ihtimalle ama kutusu, faturası vs. her şeyi duruyor. 2 sene önce üniversite için almıştım, artık ihtiyacım yok; masaüstü PC'den devam ediyorum işlerime. Temiz kullanıldı, oyun bilgisayarı olsa bile oyun amaçlı çok çok az kullandım.

Unuttuğum detay varsa sorarsınız. Aklıma gelenler bunlar, şimdiden teşekkürler.
Cihazının garantisi devam ediyor. Aynı tarihte i7 işlemcili olanını ben satın aldım aynı şekilde senin gibi kullandım ve önerim 37k'dan listelemen olur. Ben olsam 40k'ya ilana koyardım. Şimdi bu dediğime tepki gösterenler olacak farkındayım ama şunu da bilelim arkadaşlar, bahsettiğim fiyatın +%5 -%5 fiyat aralığındaki bilgisayarlar donanım, özellik ve malzeme kalitesi açısından çok daha aşağı cihazlar ve uzun vadede performans falan verdiği de yok. Garanti ve yetkili servis zaten hak getire. İhale ile alınmış yetki belgesine sahip firmalar bu markaların yetkili servisi olmuş, neyin ne olduğunu bilenler ve eli tornavida tutanlar çıkıp da parça değişimi yapılacak veya bakım yapılacak işlemler için yetkili servise başvurmuyor.

Normal bilgisayarlarda alıcı pazarlığa gidiyor, pazarlık safhasında cihaza satış fiyatı üzerinden indirim yapılıyor. Sen de satılmasını istiyorsun, söylenen teklif eğer hoşuna giderse elbette evet dersin. Ama bu bilgisayarı satacağın zaman senin cihazında kronik sorun olmasa bile alıcı kişiler "bunun sensör sorunu da var, paneli de kötü, SSD slotu bir tane uzun vadede 1 TB yetmezse tekrar masraf yapacağım" tarzı sözler ile cihazın fiyatını daha da aşağı çekecekler. Yani en kötü iki kez fiyat indirimine gider. Aşağıda 30-35k bandında olabilir denmiş ama 30-35k dersen sana 27-30k'lık fiyat teklifleri sunulur, bilgisayarını öldürürler yani bedavaya tanımadığın birine bilgisayar hediye etmiş olursun. 37-40k'ya ilana koy, pazarlığa girerlerse de aşağı çekerek anlaşırsınız ki herkes her ilanda bu dediğimizi yapıyor. Araç satılacaksa daha yüksek fiyata koyuyor, pazarlıkla yine kendi istediği paraya satıyor.

Bunu söylememin başlıca sebebi benzer özelliklerde farklı cihazları adamlar 40k'ya ilana koymuş, onlar da benim dediğimi yapıyor. Cihaz zaten ikinci el 40k'ya satılmaz ama pazarlıkla 3-5k indirir 35-37k'ya satar. Çoğu kişi de kabul eder. Yani millet zamanında 30-35k'ya bilgisayar soruyordu, ürünleri filtrelediğimizde kronik sorunu olmayan bir tane cihaz çıkmıyordu (model, seri, marka demiyorum, bir tane cihaz çıkmıyordu). Günlük kullanılmış bir oyuncu bilgisayarı öyle çok da yorgun olmaz. Karşı taraf pazarlığa oturmazsa 39k'ya bile gider. Victus kötü ama senin elindeki kötü değil. Alınmaması için bir sebep varsa o da ekonomik sıkıntılardır.