thertn

Üyecik
Merhaba, elimde birden fazla problem olduğu için genel geçer bir başlık açtım. İlk kez 'premium' bir kasayı sonuna kadar kendim inşa ediyorum ve açıkçası kasanın bana destek olması gereken her bir özelliği anasına sövmüşüm gibi köstek oluyor. Bu satırları da ellerim kısmen yara içinde yazıyorum hatta. Lütfen sinirime anlayış gösteriniz ve amatör olduğumu unutmayınız (:

Öncelikle bu kasa kendisi kabloları toplu bir şekilde geldiği için USB 3.0 pinlerinden birisini oturturken epey zorlandım ancak bir şekilde oturttum. Arkaya geçip kabloları birbiriyle paketlerken ben fark etmeden PIN'i zorlamış ve bunun sonucunda da pinlerden birisi komple kırılmış. Amatör hatası deyip geçiyorum, 2. bir USB 3.0 çok önemli değil ancak asıl sorum kasada 2 Type-C var ve anakart (X870-A) üzerinde sadece bir adet 20GB header bulunuyor (eğer bir şeyi kaçırmıyorsam). Zaten bir USB kaybetmişken 2. Type-C portunu kullanamamak can sıkıcı olabilir. Bunu en kolay nasıl çözebilirim?

Bir diğer problemim (şaka gibi ama) GPU'yu takamıyorum. Bugüne kadar bazı konularda eksik kaldıysam da şimdiye kadar en az 3-4 GPU değiştirdim ve hiçbir kasamda basit bir ızgarayı sökmek böylesine bir işkenceye dönmemişti. Elimdeki hiçbir tornavidayla vidaları sökemiyorum. Çok sıkı oldukları gibi önündeki engelden dolayı dik bir açıyla da yaklaşamıyorum.

Son olarak ise bu kasada önceki tüm kasalarımdan ayrışan bir şekilde arka tarafta fanların ve (sanırsam) rgblerinin bağlandığı ayrı bir hub var. Bu Hub'dan çıkan kablonun Mobo'daki karşılığı nedir? Zira gördüğüm kadarıyla fanları chasis Fan'a bağlamam gerekmiyor.

Şu an kartta CHA_FAN, kırılan USB 5Gbps ve add gen 2_1 harici boşta header kalmamış olması gerek.

Açıkçası bende mi bir spastiklik var yoksa kasada mı bir şeyler ters bilmiyorum ancak epey yorulduğumu itiraf etmem gerekecek.

Güncelleme:

Evin dehlizlerinden uzun bir tornavida çıkardıktan sonra bir şekilde aradan sokarak GPU işini hallettim. Daha kasanın kendi verdiği tornavida ile sökülemeyen vida neden koyarlar anlayamasam da...

An itibarıyla kasanın LED göstergeleri ve ön panel ARGB'si sıkıntısız yanıyor. Fanların ARGB bağlantısını yapamadım. Gördüğüm kadarıyla hubdan çıkan 4 pinlik bir bağlantı var ancak anakarta bağlantısını gerçekleştirmeme rağmen yanmıyor. Hyperion kasasıyla deneyimi olanlar varsa paylaşırsa sevinirim.

Aynı şekilde gördüğüm kadarıyla AiO pompası da yanmıyor (LCD göstergesi çalışmasına rağmen). Yazılımdan açmak gerekiyor olabilir mi zira pompanın USB bağlantılarını ve fanların bağlı olduğu Hub'ı kontrol ettiğimde hepsi sıkıntısız ve çalışıyor.

bump

Güncelleme 2:

Manual'ı tekrardan elden geçirdikten sonra ARGB olması gereken fanlara hiçbir şekilde atıfta bulunulmadığını fark ettim ve birkaç forumdan daha araştırdım ki fanlar ARGB bile değilmiş. Burada garaj online'ın muhtemelen kasayı ARGB ve Fanlı olarak pazarlaması gerekirken noktalama işareti noksanlığından olarak ARGB FANLI olarak pazarlamasına bağlıyorum konuyu. Çok da dert değil :D

Pompanın ise ekranı geldikten sonra bir sorun teşkil etmediğini onaylattırabildim. Gerisi yazılım üzerinden.

Böylece deneme yanılma yoluyla tüm kasayı halletmiş oldum. Geriye kalan tek problem 2. TypeC bağlantısını yapabilmek.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-12-31 saat 17.41.10_fcdb8f5d.webp
    WhatsApp Görsel 2024-12-31 saat 17.41.10_fcdb8f5d.webp
    161,7 KB · Görüntüleme: 64
  • WhatsApp Görsel 2024-12-31 saat 17.46.41_00139b16.webp
    WhatsApp Görsel 2024-12-31 saat 17.46.41_00139b16.webp
    317,8 KB · Görüntüleme: 73
  • WhatsApp Görsel 2025-01-01 saat 06.42.15_9cbbb2be.webp
    WhatsApp Görsel 2025-01-01 saat 06.42.15_9cbbb2be.webp
    267,5 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme: