RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Esenlikler,

UEFI güncellemesi yapmak üzere anakartın destek sayfasından güncel sürücüyü bilgisayara indirdim, her zamanki gibi masaüstüne attım, gelişmiş başlangıçla UEFI'yi açıp ASUS EZ Flash 3 Utility'yi çalıştırdım ancak depolama birimlerinde ne olduğunu anlayamadığım, boyutu çok düşük iki disk gördüm. İkisinde de masaüstüne açamadım. UEFI güncellemesini nasıl yapacağım? Zorla taşınabilir bellek mi lazım?

IMG_6054.webp

FAT32 ile formatlanmış bir belleğe BIOS'u atıyorsunuz sonra bu uygulamaya girip oradan BIOS'u seçiyorsunuz.

Bu arada yapmaya çalıştığınız şey BIOS güncelleme BIOS yükleyeceksiniz. Bellek olmadan masaüstünden yüklenmez.

FAT32 ile formatlanmış bir belleğe BIOS'u atıyorsunuz sonra bu uygulamaya girip oradan BIOS'u seçiyorsunuz.

Bu arada yapmaya çalıştığınız şey BIOS güncelleme BIOS yükleyeceksiniz. Bellek olmadan masaüstünden yüklenmez.
Ben asus anakartımda bios update dosyasını C diskin içine atıp ez flash utilityden seçip güncelliyorum her seferinde, usb gerekmiyor yani illa ama arkadaşta dosyalar gözükmüyor onu anlamadım.