Towated

Çalışkan
Şu anda KernelOS kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Daha önce ReviOS ve AtlasOS denedim; aralarında belirgin bir fark görmedim. FoxOS da kullandım fakat Türkçe dil desteği tam olmadığı için (TR-EN karışık) KernelOS'e geçiş yaptım.

Genellikle CS2 oynuyorum. Oyunlarda takılma, ani FPS düşüşü veya gecikme yaşamak istemiyorum.

Sistemim:
  • ASUS FA507NU (TUF Gaming A15)
  • AMD Ryzen 7 7735HS
  • NVIDIA GeForce RTX 4050 6GB
  • 16 GB (2x8) DDR5 4800MHz
  • Micron 2400 512 GB SSD

Oyun odaklı, optimize edilmiş başka bir Windows 11 ISO öneriniz var mı? Deneyimleyenler farklarını paylaşabilir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda KernelOS kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Daha önce reviOS ve AtlasOS denedim; aralarında belirgin bir fark görmedim. Foxos da kullandım fakat Türkçe dil desteği tam olmadığı için (TR-en karışık) KernelOS'e geçiş yaptım.

Genellikle CS2 oynuyorum. Oyunlarda takılma, ani FPS düşüşü veya gecikme yaşamak istemiyorum.

Sistemim:
  • ASUS FA507NU (TUF gaming A15)
  • AMD Ryzen 7 7735HS.
  • NVIDIA GeForce RTX 4050 6 GB.
  • 16 GB (2x8) DDR5 4800MHz.
  • Micron 2400 512 GB SSD.

Oyun odaklı, optimize edilmiş başka bir Windows 11 ISO öneriniz var mı? Deneyimleyenler farklarını paylaşabilir mi? Teşekkürler.

Böyle arkasında kim olduğunu bilmediğiniz isoları kullanmanızı tavsiye etmem LTSC veya Pro kurun driverları tam kurun BIOS Update'yi güncel tutun CS 2 için process lasso ile işlemci yönetimini kontrol edebilirsiniz başkada bir şeye gerek yok bence.

Şu anda KernelOS kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Daha önce reviOS ve AtlasOS denedim; aralarında belirgin bir fark görmedim. Foxos da kullandım fakat Türkçe dil desteği tam olmadığı için (TR-en karışık) KernelOS'e geçiş yaptım.

Sistemim:
  • ASUS FA507NU (TUF gaming A15)
  • AMD Ryzen 7 7735HS.
  • NVIDIA GeForce RTX 4050 6 GB.
  • 16 GB (2x8) DDR5 4800MHz.
  • Micron 2400 512 GB SSD.

Bir de hocam stant veya altına bir şey koyup kaldırıp ısınmasını engelleyebilirsiniz harici yazılımsal çok bir şeye gerek yok driverları tam kur sadece bir de debloat veya LTSC dediğim gibi.

Böyle arkasında kim olduğunu bilmediğiniz isoları kullanmanızı tavsiye etmem LTSC veya Pro kurun driverları tam kurun BIOS Update'yi güncel tutun CS 2 için process lasso ile işlemci yönetimini kontrol edebilirsiniz başkada bir şeye gerek yok bence.

LTSC bana stock Windows'a oldukça yakın geldiği için şu an tercih etmeyi düşünmüyorum. Büyük ihtimalle XOS'u temiz kurulumla deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2026-02-15 125445.webp
    Screenshot 2026-02-15 125445.webp
    348,9 KB · Görüntüleme: 44
LTSC bana stock Windows'a oldukça yakın geldiği için şu an tercih etmeyi düşünmüyorum. Büyük ihtimalle XOS'u temiz kurulumla deneyeceğim.

Yarın bir gün verileriniz gitmesini göz önüne alıyosanız tabii ki de kullanılabilir 30 FPS için saçma geliyor bana zaten Hz'nin üstünde alıyosun 30 FPS fazla olunca latency 0 da olmuyor.

Pro kur geç, niye böyle değişik şeyler istiyorsun ki.

Pro sürüm bana iyi değil. Çoğunlukla CS2 oynadığım için arka plan tüketiminin düşük olması, input Lag'in az olması ve RAM kullanımının az olması daha iyi.

Yarın bir gün verileriniz gitmesini göz önüne alıyosanız tabii ki de kullanılabilir 30 FPS için saçma geliyor bana zaten Hz'nin üstünde alıyosun 30 FPS fazla olunca latency 0 da olmuyor.

Birçok Custom Windows sürümü kullandım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Custom kullanma sebebim %1 Low değerlerinin ve input Lag'in daha iyi olması, ayrıca RAM tüketiminin daha düşük kalması. Bu yüzden stock Windows 11 tercih etmiyorum.

Son düzenleme: