ByPassTR
Çalışkan
- Cihaz
- Asus FX505GD
ASUS FX505GD bilgisayarımın fan temizliğini yapmak için cihazı açtım ve herhangi bir sorun olmaması için bataryayı çıkardım. Temizliği tamamlayıp bilgisayarı çalıştırdığımda doğrudan BIOS ekranına yönlendirdi. Muhtemelen BIOS fabrika ayarlarına dönmüş. Daha önce sorunsuz çalışan Western Digital SN520 NVMe M.2 SSD artık BIOS'ta görünmüyordu ve ne yaptıysam çalıştıramadım. Bunun üzerine SATA bir SSD ile Windows kurulumu yaptım, ancak Windows üzerinde de NVMe SSD görünmüyordu.
BIOS sürümüm 308'di, 307'ye düşürüp tekrar denedim fakat bir sonuç alamadım. Bazı kullanıcılar 306 BIOS sürümünün bazı gelişmiş ayarlara erişim sağladığını belirtiyor, ancak ASUS'un resmî sitesinde yalnızca 307 ve 308 sürümleri bulunuyor; 306 BIOS sürümü kaldırılmış. 307 ve 308 sürümlerinde CSM seçeneğine erişim olmadığı için bu ayarı deneyemiyorum. BIOS'un gelişmiş ayarlarını nasıl açabileceğim veya bu sorun için başka bir çözüm olup olmadığı konusunda yardımcı olabilir misiniz?
BIOS sürümüm 308'di, 307'ye düşürüp tekrar denedim fakat bir sonuç alamadım. Bazı kullanıcılar 306 BIOS sürümünün bazı gelişmiş ayarlara erişim sağladığını belirtiyor, ancak ASUS'un resmî sitesinde yalnızca 307 ve 308 sürümleri bulunuyor; 306 BIOS sürümü kaldırılmış. 307 ve 308 sürümlerinde CSM seçeneğine erişim olmadığı için bu ayarı deneyemiyorum. BIOS'un gelişmiş ayarlarını nasıl açabileceğim veya bu sorun için başka bir çözüm olup olmadığı konusunda yardımcı olabilir misiniz?