Makaleler
104
Yer
İstanbul
Arkadaşlar selam,

ASUS, laptop BIOS'larına daha fazal ayar ekleme kararı almış. Şöyle bir mesaj yolladılar:

Hey, iyi haber! Yıllarca dırdır ettikten sonra proje ekiplerimizi manuel modumuza daha fazla ayar eklemeyi düşünmeye ikna etmeyi başardım. Hangi ayarları görmek ve değiştirmek istersiniz ve sizce deneyimli kullanıcılar nelere erişmek ister?

Ben de size sorayım dedim. Görmek istediğiniz ayarları yazarsanız sevinirim.

Fan ayarını BIOS'tan ayarlamak hoş olabilir.

Uyku modunda kendi klavyesindeki RGB'ler kapansın veya açık kalsın gibi bir ayar olabilir.

Cihazı hızlı başlatmak için donanım değişikliklerini algılayı kapatma seçeneği.

• USB vb. araçlara ihtiyaç duymadan sadece internet bağlantısı ile, BIOS üzerinden online arşivlerden driver ve işletim sistemi seçerek kurulum başlatmak.
  • Sanallaştırma işlemlerini dijital parça ayırma yerine tamamen izole çalışacak şekilde BIOS üzerinden yapabilmek.

Lütfen VRAM allocate'e izin versinler tüm laptoplarda, nolur.

Hackintosh kullanmak istiyorum fakat daha geçen yıl aldığım Vivobook 15 Ryzen 7 7730U içeren laptopumda VRAM allocate özelliği olmadığı için kullanamıyorum, 512MB'a limitli ve arttırılmıyor. Sadece üst modellere veriyor bu özelliği ASUS, para vermişsem şu cihaza kafama göre VRAM'ini vs. düzenleyebilmeliyim değil mi?

Arkadaşlar selam,

ASUS, laptop BIOS'larına daha fazal ayar ekleme kararı almış. Şöyle bir mesaj yolladılar:

Ben de size sorayım dedim. Görmek istediğiniz ayarları yazarsanız sevinirim.
Yıllardır aradığım konudur hocam. Kendi istediklerimi yazayım:

• Manuel fan kontrolü
  • Undervoltage kilidi açma
  • VMD kontrolü
  • İşlemci güç sınırı koyma
Ayriyeten bir sorum daha olacaktı hocam, konuyla bağlantılı mıdır bilemedim. ASUS model laptoplarda diğer markalarda olduğu gibi gizli BIOS ayarlarını açabilmek mümkün müdür? (MSI'da vardı, ASUS'u bilmiyorum var mıydı diye.)

Çoğu üst segment rakiplerine göre BİOS'u özelleştirilebilir değil. Her şeyden önce CW sorununu çözmeleri lazım kimse 3000-4000 dolarlık cihazlarda CW görmek istemez. Lenovo veya Raider anakartlarında çok daha fazla ince ayar yapılabiliyor biraz kullanıcıya serbestlik tanımaları lazım.

Lütfen VRAM allocate'e izin versinler tüm laptoplarda, nolur.

Hackintosh kullanmak istiyorum fakat daha geçen yıl aldığım Vivobook 15 Ryzen 7 7730U içeren laptopumda VRAM allocate özelliği olmadığı için kullanamıyorum, 512MB'a limitli ve arttırılmıyor. Sadece üst modellere veriyor bu özelliği ASUS, para vermişsem şu cihaza kafama göre VRAM'ini vs. düzenleyebilmeliyim değil mi?
Anakartları zayıf olduğu için kullanıcı zarar vermesin diye çoğu ayar kitli oluyor maalesef.

Anakartları zayıf olduğu için kullanıcı zarar vermesin diye çoğu ayar kitli oluyor maalesef.
Ya öyle de aynı islemci aynı fiyat bandındaki Acer olsun Lenovo olsun hepsinde 2GB'a kadar VRAM allocate'e izin var. 512MB'a limit atmışlar Windows istediği zaman 4GB bile çekiyor oyundayken. Neden yani ben 2GB olarak ayarlayamıyorum.