nirvanakin

Uzman
ASUS laptopa sahibim ve ekstra olarak bir SSD alıp bilgisayarın içinde gelen SSD’nin bölmesine taktım. Kendi SSD’sini de yan SSD bölmesine tekrar yerleştirdim. Bilgisayar daha önce 2 kez servise gitti ancak hâlâ sorunlarla karşılaşıyorum. Tekrar göndermek istiyorum fakat SSD sistemini eski hâline çevirmem gerekip gerekmediğini bilmiyorum.

Ayrıca servis her seferinde tüm verileri sildiği için, bu kez verilerin silinmemesini rica eden bir not bırakmak istiyorum. Ancak servisin verileri silme olasılığı çok yüksekse, kendi aldığım SSD’yi söküp servis sonrası tekrar takmayı düşünüyorum. Bu durumda Windows’un sorunsuz şekilde açılıp açılmayacağını merak ediyorum.

Bu benim için çok önemli. Sizce ne yapmalıyım? Bilgisayarı Ankara-Kızılay’daki KVK servisine bırakacağım.

Standart olarak sorun varsa anlamak için format atılıyor veya öneriliyor. Eğer Windows lisanslıysa Recovery işlemi yapılıyor. Siz SSD'yi çıkartmayın SSD'de ki verilerinizi yedekleyin öyle yollayın.

Yani kendi taktığımla yollasam verilerin silinmesi harici bir problem olmaz. Anladım teşekkür ederim fakat yaklaşık 2 TB veriyi yedekleyebileceğim bir yöntem bilmiyorum. 1 TB yetmiyor diye 2 TB SSD aldım şimdi onu da yedeklemek için harici SSD alsam komik olur :D dediğim gibi bu SSD'yi söksem servisten geldikten sonra tekrar taksam içindeki Windows düzgün çalışır mı? Yoksa yeniden kurulması mı gerekir?

Yani kendi taktığımla yollasam verilerin silinmesi harici bir problem olmaz. Anladım teşekkür ederim fakat yaklaşık 2 TB veriyi yedekleyebileceğim bir yöntem bilmiyorum. 1 TB yetmiyor diye 2 TB SSD aldım şimdi onu da yedeklemek için harici SSD alsam komik olur :D dediğim gibi bu SSD'yi söksem servisten geldikten sonra tekrar taksam içindeki Windows düzgün çalışır mı? Yoksa yeniden kurulması mı gerekir?
2. SSD'yi sökebilirsiniz. Ana SSD'ye yeniden Windows yüklenirse bile, siz 2. yi taktığınızda sistem görür. Normal olarak çalışır.

Son düzenleme:
Windows yeni taktığınız 2TB SSD yemi yüklü?
Eğer öyleyse, söküp gönderdiniz diyelim. Diğer SSD'ye Windows yükleyecekler.
Geldiği zaman, siz 2. SSD'yi taktığınızda onunla sistemi başlatmak isterseniz; BIOS'tan birincil olarak o SSD'yi seçersiniz.

Evet o şekilde. Zaten şu anda 2 Windows kullanıyorum o zaman da öyle yapacağım fakat öğrenmek istediğim şey eğer anakart değişimi vs olursa Windows'lu SSD'yi taktığımda problemsiz çalışır mı idi.

Evet o şekilde. Zaten şu anda 2 Windows kullanıyorum o zaman da öyle yapacağım fakat öğrenmek istediğim şey eğer anakart değişimi vs olursa Windows'lu SSD'yi taktığımda problemsiz çalışır mı idi.
Şöyle söyliyeyim. Ben intel den AMD sisteme SSD ye yeniden yükleme yapmadan geçtim. Sorunsuz çalıştı. :)

Gerçi bilgisayar dünyasında hiç bir şeyin garantisi yok. Ama bende sorun çıkmadı.