f1907

Çalışkan
Selamun aleyküm. Her gün açılırken bu olmaya başladı. DP kablo kullanıyorum. HDMI ile denedim, yine aynısı. PC açılırken 15-20 kez tekrarlıyor, sonra açılıyor. Sorun nedir acaba? Aynısı yaşayan oldu mu hiç?

Selamun aleyküm. Her gün açılırken bu olmaya başladı. DP kablo kullanıyorum. HDMI ile denedim, yine aynısı. PC açılırken 15-20 kez tekrarlıyor, sonra açılıyor. Sorun nedir acaba? Aynısı yaşayan oldu mu hiç?

- Kabloları Kontrol Et: Hem DP (DisplayPort) hem de HDMI kablonuzun sağlam olduğundan emin olun. Kablolarda hasar veya eğrilme varsa değiştirin. Mümkünse farklı bir kablo ile deneyin.

- Farklı Monitör Girişi Deneyin: Monitörünüzde farklı bir giriş kullanarak (örneğin HDMI yerine DP veya tam tersini) tekrar bağlayın.

- Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin: Bilgisayarınızdaki ekran kartı sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Üreticinin web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.

- Farklı Bir Monitör Deneyin: Eğer başka bir monitörünüz varsa, onu bağlayarak sorunun monitörde mi yoksa bilgisayarda mı olduğunu belirleyin.

- Monitör Ayarlarını Sıfırlayın: Monitörün fabrika ayarlarına sıfırlamak için menüden 'Ayarlar' bölümüne gidin ve sıfırlama seçeneğini bulun.

- Güç Kaynağını Kontrol Edin: Monitörün güç kablosunun düzgün çalıştığından emin olun. Farklı bir priz veya güç kablosu deneyin.

- BIOS/UEFI Güncellemesi: Anakartın üreticisinin web sitesinden BIOS/UEFI güncellemesini kontrol edin ve yapmanız gerekebilir.

- Teknik Servis: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, monitörü bir teknik servise göstermek iyi bir fikir olabilir. Monitörün iç donanımında bir sorun olabilir.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyin.