Makaleler
5
Merhaba,

ASUS VG249Q1A kullanıcısıyım. Birkaç ay önce başlayan bir sorunum var. Bu sorunun kronik olduğunu düşünüyorum. Yeşil, Mavi, Kırmızı gibi renklerde monitörün en alt ve en üstünde bozulmalar var. Böyle monitörün başından sonuna kadar renkli çizgiler oluyor. Renkten renge değişebiliyor. Mavide biraz daha az varken kırmızıda 10 satır civarı oluyor mesela. Siyah ve beyaz renklerde hiç gözükmüyor bu çizgiler. Bu ilk başlarda bu kadar büyük değildi, çok çok azdı ancak zaman geçtikçe aşırı yayıldı. Zamanla berbat bir hâl alacak diye düşünüyorum. Bugün aynı sorunu @Koneko Toujou hocamın da yaşadığını fark ettim. Modelimiz aynı değil ancak onunki de ASUS. Koneko hocamdan önce başka bir arkadaş vardı birebir aynı sorunu yaşayan. Onun da monitörü ASUS idi. Hepimiz farklı modellerde aynı sorunları yaşıyoruz, ortak noktamız modeller farklı olsa da üçümüzün de sorunu yaşadığı monitörün markası ASUS. Bence bu ASUS monitörlerde bir kronik sorun, yoksa tesadüf olamaz. Koneko hocam garantiye yollayacakmış, bakalım artık ona ne diyecekler. Benim monitörün garantisi Ocak ayında bitti. Zaten sorun garanti bittikten çok kısa bir süre sonra oluştu. O sebeple ben bir yere göndermeyeceğim. Çözebilecekleri bir sorun olsa bile monitörün kendi fiyatından pahalı fiyat biçerler.

Uzun lafın kısası bence monitör alırken iyice araştırın ve hiçbir kronik sorunu olmayan F/P modelleri tercih edin. Bu kronik sorunlu ASUS monitörlerden uzak durmanızı öneririm.

ASUS VP249QGR kullanıyorum, 2.5 yıl oldu. Küçük bir ölü piksel vardı, garantisi süresi dolmak üzereyken yolladım panel değişti geri geldi ve hala taş gibi çalışıyor.

ASUS VP249QGR kullanıyorum, 2.5 yıl oldu. Küçük bir ölü piksel vardı, garantisi süresi dolmak üzereyken yolladım panel değişti geri geldi ve hala taş gibi çalışıyor.

Aynı modeli kullanıyorum. Arkadaşın dediği gibi bende de renklerde sıkıntı çıkıyor. Sizde de aynı şey olabilir dikkat edin.

33013a92-25a1-48a0-82f5-4f2010bcfe7d.webp

8231f0f0-f111-4f62-87af-bf81fd3a487c.webp