8372

Üstün
Makaleler
8
Gençler selamlar. ASUS N50VN marka, milattan önce üretilen bir laptop kullanıyorum. 2006 yada 2008 yıllarında alınmış olması lazım. Aldığım günden beri de doğal olarak Windows 7 kullanıyorum ve artık bunaldım. Bu LTSC olayını da dün keşfettim, genelde bankalar falan kullanıyormuş, arka plandaki uygulamalar fazla olmadığı ve kasma yapmadığı için. Benim laptopa kursam, az da olsa hızlanma olur mu? Çünkü mesela GOM Player ya da KM Player'ı açarken, en azından 10 saniye bekliyorum.

Bilgisayarın tam özellikleri;

Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz (2 CPUs), ~2.3GHz
Memory: 3072MB RAM
Available OS Memory: 3072MB RAM
Card name: NVIDIA GeForce 9650M GT

Şimdiden teşekkürler.

Gençler selam. ASUS N50vn marka, milattan önce üretilen bir laptop kullanıyorum. 2006 ya da 2008 yıllarında alınmış olması lazım. Aldığım günden beri de doğal olarak Windows 7 kullanıyorum ve artık bunaldım. Bu LTSC olayını da dün keşfettim, genelde bankalar falan kullanıyormuş, arka plandaki uygulamalar fazla olmadığı ve kasma yapmadığı için. Benim laptopa kursam, az da olsa hızlanma olur mu? Çünkü mesela GOM Player'ya da km Player'ı açarken, en azından 10 saniye bekliyorum.

Bilgisayarın tam özellikleri;

Processor: Intel(R) Core(tm)2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz (2 CPUs), ~2.3GHz
Memory: 3072MB RAM.
Available OS Memory: 3072MB RAM.
Card name: NVIDIA GeForce 9650M GT.

Şimdiden teşekkürler.

Hocam aslında iyi performans verebilir. Diskiniz ne SSD, HDD?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam SSD yapabilirsiniz iyi performans verir. O bilgisayara şu anda en iyi Windows 10 Lite gider HDD'den dolayı.

Yani şu sisteme sahip ve Windows 7'de bile kasan bilgisayar, Windows 10 Lite ya da şu LTSC zımbırtısını kurduğumda az da olsa rahatlar mı diyorsun? Bir de bu laptopa ait SSD nasıl ve nereden bulabilirim? Ya da bu laptopta SSD yuvası var mı onu bile bilmiyorum. :D O kadar temizledim ama hiç onun için bakmadım açıkçası.

RAM bir tık düşük. 2.5" bir SATA SSD olduğu sürece takabilirsiniz laptoplarda özel SSD yok. M.2. olduğunu sanmıyorum ama SATA vardır bence. Windows 10 LTSC'nin performansı Windows 7 ile aynı olacaktır yüksek ihtimalle. O sisteme RAM+SSD yükseltmesi şart. İşlemci değişebiliyorsa uygun koşullarda işlemci de yükseltilebilir.

RAM bir tık düşük. 2.5" bir SATA SSD olduğu sürece takabilirsiniz laptoplarda özel SSD yok. M.2. olduğunu sanmıyorum ama SATA vardır bence. Windows 10 LTSC'nin performansı Windows 7 ile aynı olacaktır yüksek ihtimalle. O sisteme RAM+SSD yükseltmesi şart. İşlemci değişebiliyorsa uygun koşullarda işlemci de yükseltilebilir.

O zaman ben hiç atraksiyon aramayayım. RAM + SSD yapıştırayım olsun bitsin.

SSD ve 16GB RAM ile LTSC sürümü gayet akıcı kullanılabilir.
Ben Lenovo E440'ın RAM leri 16GB yapıp SSD takmış ve macun yenilemiştim, günlük kullanımda hatta Visual Studio ve Photoshop gibi programlarda bile kısmen tatmin edici şekilde çalışıyordu.