Bir ekranim VG27A, oburu ise PG27AQDP. Biri 144 Hz biri 480 Hz. Bazen Windows kendi kendine Lock Screen'e atiyor beni. Mesela oyun oynarken bir anda Lock Screen'e atiyor. Mac'te monitorleri baglayip calistirdigimda VG27A'nın (2K 144Hz) kapanip acildigini gozlemledim. Tabii bir cozum getirmedim. Yalniz bu olay olunca ana monitor 480 Hz'ten 360 Hz'e dusuyor. Bunun sebebi nedir? Birini 8 bit birini 10 bit kullanmam bir şey fark ettirir mi?
Lock Screen'e atması biraz garip. Windows + L kombinasyonu tetikleniyor gibi. Klavyeniz kirlenmiş olabilir ardından tuş basılı kalmış olabilir. Öncelikle onu deneyip öğrenmek lazım. Kapanıp açılma durumunu tam anlayamadım. Kablolarda mı temassızlık var acaba ? Hz farkından dolayı kapanıp açılma belki olur ama bir iki kere belki. İlginç bir durum.
Lock Screen'e atması biraz garip. Windows + L kombinasyonu tetikleniyor gibi. Klavyeniz kirlenmiş olabilir ardından tuş basılı kalmış olabilir. Öncelikle onu deneyip öğrenmek lazım. Kapanıp açılma durumunu tam anlayamadım. Kablolarda mı temassızlık var acaba ? Hz farkından dolayı kapanıp açılma belki olur ama bir iki kere belki. İlginç bir durum.
Bencede cok ilginc. Yepyeni iki kablo taktim. Oyun oynarken bir anda Lock Screen geliyor. O gelincede Ana monitor 480 Hz'den 360'a dusuyor. Ancak DP kablosuna tak cikar yaparsam duzeliyor. Adamin teki soyle bir sey yasamis = " Redirecting " ama tabi nasil bulmus anlamadim. Ben deniyorum ama bulamadim.
Hocam sol erkanda monitor sagda ana ekran var. Solda normal duruyor ana ekranda ise oyun oynuyorum. Biranda cat diye lock screen.
Ekran kilitleden kastiniz eger bu ise hayir. . Hiç alakasiz gelmez her şey olabilir su noktada cok saçma ama bak baska bir şey daha buldum. Redirecting
Şu an icim cozum. Monitorun UI'dan Degisken Refresh Rate'i acip kapatmak.