rdvn065

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Bugün ASUS ROG Swift PG27AQDP monitör satın aldım. Monitör genel kullanımda gerçekten çok iyi fakat OLED siyah performansı konusunda kafama takılan bir durum var. Tam siyah ekran açtığımda ekran tamamen kapkara olmak yerine hafif gri/parlak görünüyor.

Özellikle karanlık odada hafif gri tabaka, çok hafif karıncalanma/noise fark edebiliyorum.

Şunları denedim:
  • HDR kapalı.
  • RGB Full.
  • Gerçek #000000 siyah testleri.
  • DP kablosunu çıkarıp “no signal” ekranında test.
  • Firmware MCM106 (güncel)
  • Pixel cleaning çalıştırdım.

İlginç olan şu: OSD menüsünün içindeki siyah alanlar daha koyu/siyah görünüyor ama normal siyah ekran testlerinde panel hafif gri gibi duruyor.

Monitörün OLED kullanım süresi şu an 16 saat görünüyor. Ürün sıfır alındı fakat sanırım fabrika testlerinden dolayı böyle geldi.
Bir de evde LG OLED televizyonum var. Aynı ortamda tam siyah ekranda televizyon resmen kapalı gibi oluyor, ortam tamamen karanlık kalıyor. Bu monitörde ise hafif gri/parlak bir tabaka hissi oluşuyor. OLED monitörde de teorik olarak tamamen siyah olması gerekmez mi diye düşündüm.

Bir de işin kötü tarafı ürünü Amazon'dan aldım ama satıcı Amazon değilmiş. Bu yüzden müşteri hizmetleri birebir değişim yapamayacaklarını, sadece iade olabileceğini söyledi.

Sorun şu ki monitörü 54.000 TL'ye aldım, şu an aynı ürün 72.000 TL olmuş durumda. Bu yüzden direkt iade etmek de çok mantıklı gelmiyor çünkü tekrar aynı fiyata alma şansım yok gibi. Siz olsanız ne yapardınız? Birkaç gün daha kullanıp panelin oturmasını mı beklerdiniz?

Bu durum normal mi? Garanti mi mantıklı?
Yoksa hiç uğraşmadan iade mi ederdiniz?
Aynı modeli kullanan veya benzer durum yaşayan varsa yorumlarını gerçekten merak ediyorum.

WhatsApp Image 2026-05-24 at 12.10.54.webp

WhatsApp Image 2026-05-24 at 12.10.55 (1).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Her türlü kusurda para iadesi veya ürün değişimi hakkı sende biter. Ama ASUS servisi her iki durumda da rapor tuttuktan sonra bu işlemler yapılır. Çok uyanık ol, kargoya verirken sağlam teslim ettiğini (kulkanıcı hatası sebebiyle garanti dışı sayılmasına karşı önlem olarak, ekran çizik vs. diyebiliyorlar) belgele. Son önerim oledde ASUS'a bulaşma. Satıcı olarak da Betaplus'a.
Benim ASUS oled deneyimim:

Her türlü kusurda para iadesi veya ürün değişimi hakkı sende biter. Ama ASUS servisi her iki durumda da rapor tuttuktan sonra bu işlemler yapılır. Çok uyanık ol, kargoya verirken sağlam teslim ettiğini (kulkanıcı hatası sebebiyle garanti dışı sayılmasına karşı önlem olarak, ekran çizik vs. diyebiliyorlar) belgele. Son önerim OLED'de ASUS'a bulaşma. Satıcı olarak da Betaplus'a.
Benim ASUS OLED deneyimim:

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim hocam. Özellikle kargoya vermeden önce detaylı video/fotoğraf alma kısmı gerçekten önemliymiş, dediğiniz gibi sonradan kullanıcı hatası deme ihtimalleri insanın aklına geliyor. Benim satıcı da Betaplus olduğu için biraz tedirgin oldum açıkçası. Tecrübeyi paylaştığınız için tekrar teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,

Bugün ASUS ROG Swift PG27AQDP monitör satın aldım. Monitör genel kullanımda gerçekten çok iyi fakat OLED siyah performansı konusunda kafama takılan bir durum var. Tam siyah ekran açtığımda ekran tamamen kapkara olmak yerine hafif gri/parlak görünüyor.

Özellikle karanlık odada hafif gri tabaka, çok hafif karıncalanma/noise fark edebiliyorum.

Şunları denedim:
  • HDR kapalı.
  • RGB Full.
  • Gerçek #000000 siyah testleri.
  • DP kablosunu çıkarıp “no signal” ekranında test.
  • Firmware MCM106 (güncel)
  • Pixel cleaning çalıştırdım.

İlginç olan şu: OSD menüsünün içindeki siyah alanlar daha koyu/siyah görünüyor ama normal siyah ekran testlerinde panel hafif gri gibi duruyor.

Monitörün OLED kullanım süresi şu an 16 saat görünüyor. Ürün sıfır alındı fakat sanırım fabrika testlerinden dolayı böyle geldi.
Bir de evde LG OLED televizyonum var. Aynı ortamda tam siyah ekranda televizyon resmen kapalı gibi oluyor, ortam tamamen karanlık kalıyor. Bu monitörde ise hafif gri/parlak bir tabaka hissi oluşuyor. OLED monitörde de teorik olarak tamamen siyah olması gerekmez mi diye düşündüm.

Bir de işin kötü tarafı ürünü Amazon'dan aldım ama satıcı Amazon değilmiş. Bu yüzden müşteri hizmetleri birebir değişim yapamayacaklarını, sadece iade olabileceğini söyledi.

Sorun şu ki monitörü 54.000 TL'ye aldım, şu an aynı ürün 72.000 TL olmuş durumda. Bu yüzden direkt iade etmek de çok mantıklı gelmiyor çünkü tekrar aynı fiyata alma şansım yok gibi. Siz olsanız ne yapardınız? Birkaç gün daha kullanıp panelin oturmasını mı beklerdiniz?

Bu durum normal mi? Garanti mi mantıklı?
Yoksa hiç uğraşmadan iade mi ederdiniz?
Aynı modeli kullanan veya benzer durum yaşayan varsa yorumlarını gerçekten merak ediyorum.

Eki Görüntüle 251726

Eki Görüntüle 251727
Bende Samsung oled var siyahta kapkara ekran kapalı gibi oluyor monitör. Seninkinde sıkıntı var.

Eğer ürün değişimi olursa Betaplus'a dikkat et. Yeni gelen ürünü video ile ayrıntılı çek, iyice incele ekipman eksik mi ya da teşhir ürünü vs. yolluyorlar mı diye. Betaplus ekran kartında değişimde bana hem farklı ürün yolladı (ekran kartında) hem de kutu içi ekipmanı olmayan ve hatta PCI EXPRESS slotuyle görüntü çıkışları tıkaçsız yani bildiğim kullanılmış ürün yolladılar. Avukat bulup dava açacağım mesela ben.

Eğer ürün değişimi olursa Betaplus'a dikkat et. Yeni gelen ürünü video ile ayrıntılı çek, iyice incele ekipman eksik mi ya da teşhir ürünü vs. yolluyorlar mı diye. Betaplus ekran kartında değişimde bana hem farklı ürün yolladı (ekran kartında) hem de kutu içi ekipmanı olmayan ve hatta PCI EXPRESS slotuyle görüntü çıkışları tıkaçsız yani bildiğim kullanılmış ürün yolladılar. Avukat bulup dava açacağım mesela ben.
Aynen onlar baya üçkağıtçı.

Önerileriniz için teşekkürler. Servis sıkıntılıysa iade etmek en iyisi olacak gibi.
Ya hocam servis işi biraz şans, açıkçası ben 1 ay boyunca sms infocoom'a git gel yaptım taaa Tuzladan, açıkçası gelen herkes memnundu, memnun olmayan benim gibi 5 kişi falandır. Bunun dışında benim asus rog laptopun 5 kez anakartı değişmesine rağmen bir türlü tamir edemediler. Belki benim şansızlığımdı. Öte yandan kargo taşımaları... Keşke görmeseydim.

Eğer imkanınız varsa ve İstanbuldaysanız, ekstra işiniz yoksa o mesafeyi gözünüzde büyütmeyin ve kendiniz teslim edin.