Lemrado

Uzman
Merhaba,

Monitörü yaklaşık 2 ay önce aldım. Dün açtığımda görüntüde ciddi bir bozulma fark ettim. Masaüstündeyken, monitörün üzerindeki tuşla açtığım menü ekranı belli belirsiz şekilde görünüyordu.

Piksel temizleme (pixel refresh) işlemi yaptım ve ekran normale döndü. Ancak bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun tekrar ortaya çıktı.

Özellikle herhangi bir klasör açtığımda veya masaüstünde fareyi hareket ettirdiğimde, monitör menüsü sanki saydam bir şekilde ekranın üzerinde kalmış gibi gözüküyor.

Sorun piksel temizleme yapılmadan geçmiyor.

Bunun nedeni ne olabilir ve kalıcı bir çözümü var mı?

Dosya Ekleri

• ASUS-ROG-Strix-OLED-XG27AQDMG-33.webp
    ASUS-ROG-Strix-OLED-XG27AQDMG-33.webp
    391,4 KB · Görüntüleme: 74

Şu tarz bir videoyu tam ekranda açık bırakın.
Genelde video bitene kadar deneyin olmazsa 1 kere daha açın videoyu.
Ben gelişi güzel attım siz OLED için sorununuz üzerine 1 video bulun.

Şu tarz bir videoyu tam ekranda açık bırakın.
Genelde video bitene kadar deneyin olmazsa 1 kere daha açın videoyu.
Ben gelişi güzel attım siz OLED için sorununuz üzerine 1 video bulun.

Bir video buldum deneyeceğim teşekkür ederim

Böyle şeylerle uğraşmak yerine bence garantiye gönder. Bu kadar kısa sürede böyle bir sorun yaşamaman lazım normalde
Hocam dediğiniz gibi daha yeni ürün çok canımı sıksa da garantiye gönderip rezil olmak istemiyorum kendimce birkaç çözüm deneyip olmazsa zaten mecbur garantiye göndereceğim

Dün 50 dakikalık bir video buldum açık bıraktım sonra bir de duvar kâğıdını değiştirdim, bilgisayarı yeniden açtığımda bir sorun yoktu, bugün eve gidince yeniden kontrol edeceğim hocam.

İnşallah sorun kalmamıştır. Bu sorun devam veya tekrar ederse mutlaka garantiye gönderin. İleride daha büyük arızalar verebilir driverları da güncel tutun sürekli.

İnşallah sorun kalmamıştır. Bu sorun devam veya tekrar ederse mutlaka garantiye gönderin. İleride daha büyük arızalar verebilir driverları da güncel tutun sürekli.
Hocam sorun çözdüldü gibi. Dün herhangi bir şeyle karşılaşmadım, inşallah tekrar etmez, ederse dediğiniz gibi garantiye göndereceğim.