ASUS PBO Enhancement ile işlemciyi 70° sabitlemek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vemoxis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 236
  • Etiketler Etiketler
    asus pbo

Vemoxis 1

Uzman
Ryzen 5 7600 işlemcim ve DeepCool AK400 Digital soğutucum var.

Normal şartlarda her türlü oyunda (RDR2, Cyberpunk vesaire) 70-75 arası çalışıyor. Maksimum bu kadar görüyor yani ama geçen gün açılan BF6 beta da 85-86°'ye kadar çıktı.

Uzun süre oynadığım bir oyunda hem bu kadar sesli, hem bu kadar sıcak çalışması hoş olmuyor çünkü hem ses rahatsız ediyor hem de oda sıcaklığı çok artıyor terletiyor zaten havalar da sıcak.

Bende BIOS üzerinden PBO level 3 70 derece açtım. Çok bir FPS düşüşü farkı hissedemedim ama 70°'ye sabitlemek mantıklı mı yoksa level 2 yapıp 80 mi yapsam bilmiyorum bu konuda bilgisi olan var mı? 80°'ye sabitlersem büyük ihtimalle 80'e kadar çıkar ve oda sıcaklığını arttırır diye düşünüyorum. 70°'de çok iyi aslında ama işlemciyi çok kısıtlamak istemiyorum.

Macunu falan da birkaç gün önce yeniledim ondan dolayıdır belki bu sıcaklık diye ama bir şey değişmedi.

Sıcaklığı sabitlemek yerine artan sıcaklık değerlerine göre fan hızı profili oluşturmak bana daha mantıklı geliyor. Youtube'da BIOS üzerinden nasıl yapılacağını gösteren birçok video mevcut. Daha önce yapmadıysanız oradan destek alabilirsiniz.

Ben direkt turbo moduna çekiyorum genelde fan hızını elle manuel ayarlamıyorum yani ama mantıklı elle ayarlamak lazım bakacağım teşekkürler

Ben direkt turbo moduna çekiyorum genelde fan hızını elle manuel ayarlamıyorum yani ama mantıklı elle ayarlamak lazım bakacağım teşekkürler
Undervolt yapmadıysan, Curve optimizer -20 verip tekrar dene, BF optimize değil, o dereceler normal şu anda onda. Yaz sıcağı da var, macun da değiştirmişsin gerçi. Scaler 10x yaptıysan Auto çek bu değeri. Macunu spatula ile yaymak birkaç derece daha iyi performans veriyor, çarpı formatında da bırakabilirsin, blok onu yayacaktır. Nokta şeklinde bırakma.

3x scaler. Curve optimizer -50 de ama etki etmiyor sanki bf de artıyor çok

-50 Curve optimizer stabil olma ihtimali %0. Prime95 Small testi denedin mi?

-20/-30 aralığında bırak, fazlası faydadan çok zarar getirir. -50 stabil açan işlemci yok şu anda piyasada.

-50 Curve optimizer stabil olma ihtimali %0. Prime95 Small testi denedin mi?
Hocam adını hatırlamıyorum bir programla test etmiştim herhangi bir problem olmamıştı ama tekrar bakarım belki hata yapmışımdır. Uzun süredir oynuyorum bu şekilde hiç çökme falan olmadı ama sıcaklık aynı hala

BF de artması normal, optimize değil ama senin undervol da stabil değil. İnstabilite kaynağı -50 vermek. -30 ver Prime95 Small testi yap, programı indirip Extreme olanı. Eğer 30 dk hata yoksa öyle kullan, değerleri atarsın yine.

Bir yerden sonra fayda da etmiyor işte, minimal. -30 stabilse öyle kullanman daha sağlıklı olur.

Şunu indirip test kısmından Small Extreme olanı seç ve başlat. 3O dk test et, HWiNFO ile değerleri kontrol edersin. @Vemoxis -50 patlar bunda, -30'u test et.

Tamam hocam teşekkürler-30 denerim birde scaler auto veya 2-3x denerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…