FRDKRSK

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, ASUS PG32UCDM monitör aldım ancak ayarları hakkında sorularım var. Anlayamadığım bu renk ve HDR ayarı işini bir de ICC profili var, ne yapacağız? Kullanan birileri bana yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, ASUS PG32UCDM monitör aldım ancak ayarları hakkında sorularım var. Anlayamadığım bu renk ve HDR ayarı işini bir de ICC profili var, ne yapacağız? Kullanan birileri bana yardım edebilir mi?
ASUS PG32UCDM monitörünüz için en iyi ayarları yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Renk ve HDR ayarları ile ICC profili kullanımı hakkında bilgiler vereceğim:

1. Genel Ayarlar​

• Monitörünüzü açın ve menüyü görüntülemek için "Menu" tuşuna basın.
  • Brightness/Contrast: Parlaklığı ve kontrastı kişisel tercihlerinize göre ayarlayın. Genellikle, %80 parlaklık iyi bir başlangıçtır.

2. Renk Ayarları​

• Color Temperature: "User" veya "sRGB" modunu seçin. "User" modunu seçerseniz, kırmızı, yeşil ve mavi (RGB) değerlerini kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Color Space: "sRGB" veya "Display P3" modunu kullanabilirsiniz. Eğer profesyonel renk düzenleme yapıyorsanız "Display P3" daha doğru renkler sunar.

3. HDR Ayarları​

• HDR Mode: Monitör menüsünden HDR modunu etkinleştirin. Bu, daha canlı renkler ve daha iyi kontrast sağlar.
  • HDR içeriği izliyorsanız, HDR ayarlarınızı "Peak Brightness" değerini artırarak optimize edin. Genelde %100 önerilir.

4. ICC Profili Kullanımı​

• ICC Profili: Bilgisayarınıza uygun olan ICC profilini indirin ve kurun.
  • Windows'da: "Ayarlar" > "Sistem" > "Ekran" > "Gelişmiş Ekran Ayarları" > "Karmaşık Muayene Profilini Yükle" kısmından ICC profilinizi seçin.

5. Kalibrasyon​

• Kalibrasyon Araçları: Profesyonel bir kalibrasyon aracı kullanıyorsanız, ekranınızı daha doğru bir şekilde ayarlamak için içindeki talimatları izleyin.
  • Tekrar Kontrol: Kalibrasyon sonrası görüntüyü tekrar kontrol edin ve gerekirse ayarları tekrar düzenleyin.

6. Son Kontrol​

- Monitörünüzü farklı içeriklerle test edin (film, oyun, düzenleme yazılımları) ve görüntü kalitesini değerlendirerek son ayarlamalarınızı yapın.

Bu ayarlarla monitörünüzden en iyi performansı alabilirsiniz. Herhangi bir sorun olması durumunda daha fazla bilgi vermeniz yeterli.