redstone00

Uzman
Merhaba, bilgisayarımı satış için hazırlıyordum ve bunun için teste soktum. OCCT üzerinden yaptığım testlerde diğer bileşenlerin testi sorunsuz geçti ancak RAM testi yapmaya çalıştığımda hata ile karşılaştım. Bunun üzerine MemTest86'yı indirip RAM'leri test ettim. Burada da kırmızı hata yazıları çıktı. Daha sonra RAM'leri ayrı ayrı aynı RAM yuvasında test etmeye karar verdim. İlk RAM tüm testleri sorunsuz geçerken ikinci RAM'de kırmızı hatalar oluştu. Bundan önce de bilgisayarımda birkaç kez mavi ekran hatası almıştım; bu hata RAM'le ilgili olabilir mi?

Merhaba, bilgisayarımı satış için hazırlıyordum ve bunun için teste soktum. OCCT üzerinden yaptığım testlerde diğer bileşenlerin testi sorunsuz geçti ancak RAM testi yapmaya çalıştığımda hata ile karşılaştım. Bunun üzerine Memtest86'yı indirip RAM'leri test ettim. Burada da kırmızı hata yazıları çıktı. Daha sonra RAM'leri ayrı ayrı aynı RAM yuvasında test etmeye karar verdim. İlk RAM tüm testleri sorunsuz geçerken ikinci RAM'de kırmızı hatalar oluştu. Bundan önce de bilgisayarımda birkaç kez mavi ekran hatası almıştım; bu hata RAM'le ilgili olabilir mi?

Testleri XMP açık mı yaptınız kapalı mı? Hata veren RAM arızalıdır yüksek ihtimalle. Veyahut anakart slot arızasıda olabilir bunu anlamak için hata vermeyen RAM'i iki slotta da test edin. Hata almazsanız anakartlık bir durum yoktur.

Testleri XMP açık mı yaptınız kapalı mı? Hata veren RAM arızalıdır yüksek ihtimalle. Veyahut anakart slot arızasıda olabilir bunu anlamak için hata vermeyen RAM'i iki slotta da test edin. Hata almazsanız anakartlık bir durum yoktur.
XMP kapalı iken denedim, slotta arıza olduğunu düşünmüyorum. RAM'in 2 yıllık birebir değişim garantisi var fakat garanti belgesini kaybettim. Bu durumda yardımcı olurlar mı, bilginiz var mı acaba?