ASUS Prime AP201 kasa, egzoz fan olmadan nasıl bir sıcaklık performansı verir?

14330

Uzman
Dostlar, iyi geceler öncelikle.

Elimde ASUS Prime AP201 cam kasası var. Evin, masanın ve prizin konumu yüzünden kasamın yerini değiştirdim. Kasa solumda kalıyor masanın üzerinde, exhaust fan da benim olduğum tarafa dönük. Kasamda 360mm sıvı soğutucu var, ön tarafında zaten ATX PSU var, alt tarafta da GPU braketi var fakat fan yerleştiremem. Kasamda tek exhaust arka tarafta var. Malum kış aylarına giriyoruz, exhaust fan da fena üşüttü az önce. Ben de kasanın zaten hiç intake fanı olmadığı için o exhaust fanı; intake olarak yapsam mı diye düşünüyordum. 0 exhaust fan ve 1 intake fan ile kasa hava akışı nasıl olur? Yapmalı mıyım yoksa böyle kalsın mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eger kasada hic intake fan yoksa, mevcuttaki tek egzoz fani intake kullanmak mantikli fakat o fani intake kullanacaksan dar bir alanda olmamasi gerek ve 360mm sivi sogutmanin fanlariyla ters konumda olmamasi gerek.

Eger kasada hic intake fan yoksa, mevcuttaki tek egzoz fani intake kullanmak mantikli fakat o fani intake kullanacaksan dar bir alanda olmamasi gerek ve 360mm sivi sogutmanin fanlariyla ters konumda olmamasi gerek.

Kasanın kendi dar bir kasa zaten hocam. Dediğinizi tam anlamadım. 360mm sıvı soğutma üst kısımda, herkesin kullandığı gibi. Sirkülasyonu şu anki arka exhaustu, intake yaparsam sıvı soğutma için kötü mü olur mu yani? Radyatöre zaten exhaust şekilde bağlı sıvı soğutmanın fanları. İçerideki hava elim ile bile test edince sıcak olduğunu fark ediyorum. Undervolt yaptım, derecelerim o kadar kötü değil ama daha iyi olabilir mi bir de üşümeyeyim diye intake mi yapsam diyorum.

@14330, denenebilir. Sistemde hic intake olmamasi iyi bir sey degil. Tabii su var, GPU sicakligin ve M.2 varsa M.2 sicakligin yuksek degilse ugrasmaya da gerek yok pek.

MSI B650M Gaming Plus anakartını kullanıyorum. SSD olarak ise KC3000 kullanıyorum. Anakartın soğutucusuyla kullanıyorum. Hiç bakmayı düşünmedim aslında M.2 sıcaklıklarına, bir ara takip ederim. R7 7700 işlemci, 120W PPT ile boşta 45-50 derecelerdeyim, oyunda ise 65-75 derece arasındayım.

Tek egzoz fanla durum bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…