koltukkop

Çalışkan
Selam.

ASUS Prime B450M-K model bir anakart kullanıyorum. Diğer bileşenleri ile birlikte sistemim yaklaşık 8 yıllık ve genel itibari ile çok memnunum. Problem şu ki, kasanın ve anakartın üstündeki USB portlarından bazıları artık çalışmıyor. Tamamen çalışmayanlar da var, kısmen çalışanlar da var. Örneğin kısmen çalıştığını söylediğim portlardan birine bir webcam bağladığımda ışığı yarım parlaklıkta, sönük bir şekilde yanıyor ve bilgisayarım webcam'i hiç görmüyor.

Kasayı tozlardan arındırmayı ve portların çevresinde genel bir temizlik yapmayı denedim ancak hiçbir etkisi olmadı. Bu soruna çözüm önerileriniz var mı?

Aynı anakartı bir arkadaşım da kullanıyor, biraz dertli bir anakart, BIOS'u uçanlar var, soketi çalışmayanlar var, arkadaşım servise gönderdiği zaman USB portlarını da değiştirmişlerdi. Umarım çok pahalı fiyat çekmezler size.

biraz bakındım ve anladığım kadarıyla sorun recep bey'in de bahsettiği üzere sigortalarından kaynaklanıyor. anakartın teknik dokümanlarını incelediğimde "dahili olarak sıfırlanabilen sigortalar" bulunduğundan bahsediyor. bu devre elemanları görselini paylaştığım türden olanlar. bunları nasıl sıfırlayabileceğim ile ilgili bilgisi olan var mı?

1758799286988.webp

Biraz bakındım ve anladığım kadarıyla sorun Recep Bey'in de bahsettiği üzere sigortalarından kaynaklanıyor. Anakartın teknik dokümanlarını incelediğimde "dahili olarak sıfırlanabilen sigortalar" bulunduğundan bahsediyor. Bu devre elemanları görselini paylaştığım türden olanlar. Bunları nasıl sıfırlayabileceğim ile ilgili bilgisi olan var mı?

Eki Görüntüle 187618

@Recep Baltaş'ın dediği gibi çözümün serviste olabilir kendin çok bir şey yapamazsın.

@Recep Baltaş'ın dediği gibi çözümün serviste olabilir kendin çok bir şey yapamazsın.

Gerekli ekipmanlar ve bilgi var ise her arızanın çözülebileceği kanaatindeyim. Zaten eskidi, en kötü kendim tamirini denerken bozulur yenisini alırım. Eğer ekipmana ve bilgiye ulaşabilirsem kendim işimi görmeyi her zaman tercih ederim:). Hem eğer bir şekilde bunu başaramazsam en azından sorunun neden kaynaklandığını öğrenmiş olurum.

Naçizane, sizlere de elden bir şey gelmez diye kestirip atmamanızı tavsiye ederim. İnsan bu durumda belki başarılı olur, en kötü öğrenir.