ASUS PRIME B650M-K anakart üzerinde yeterli fan girişi yok

Rock_y

Gelişen
Merhaba, yeni kurduğum sistemde CORSAIR 3000D kasa ve ASUS PRIME B650M-K anakartı tercih ettim ama sistem geldiğinde içerisinde 1 CPU Fan, 2 Sistem Fan girişi gördüm ön tarafta 3 fan kasanın kendisinde var ve bir tane de Thermalright TL-C12CW tahliye fanı seçtim eğer işlemciyi saymazsak toplamda 4 tane daha fan girişine ihtiyacım var, fan çoklayıcı alırsam yine otomatik fan hızı ayarlama avantajından yararlanabilir miyim ?

Öndeki 3 fanı çoklayıcı yardımıyla takın, tahliye için kullandığınız fanıda cha_fan olması gerekiyor soğutma bloğunun sol altında onuda oraya takın.

Yanlış hatırlamıyorsam TL-C12CW fanlarda birbirine bağlanma özelliği vardı, yoksa da fan çoklayıcı kablo alıp ön fanların hepsini CHA_FAN soketine, egzoz fanı da SYS_FAN soketine takabilirsiniz.

Fan çoklayıcı almana gerek kalmayabilir kasa gelsin öndeki 3 fan birbirine geçmeli ise sorun yok demektir.

Genelde kasanın arka kısmında fanların takıldığı kontrol devre kartı gibi bir şey. Örnek böyle bir şey.

Son düzenleme:
Adam baya bi göstermiş kasasyı ama yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…