Merhaba, yeni kurduğum sistemde CORSAIR 3000D kasa ve ASUS PRIME B650M-K anakartı tercih ettim ama sistem geldiğinde içerisinde 1 CPU Fan, 2 Sistem Fan girişi gördüm ön tarafta 3 fan kasanın kendisinde var ve bir tane de Thermalright TL-C12CW tahliye fanı seçtim eğer işlemciyi saymazsak toplamda 4 tane daha fan girişine ihtiyacım var, fan çoklayıcı alırsam yine otomatik fan hızı ayarlama avantajından yararlanabilir miyim ?
Detaylar
Kim cevapladı?Nevermore
Yetkin
Yanlış hatırlamıyorsam TL-C12CW fanlarda birbirine bağlanma özelliği vardı, yoksa da fan çoklayıcı kablo alıp ön fanların hepsini CHA_FAN soketine, egzoz fanı da SYS_FAN soketine takabilirsiniz.Merhaba, yeni kurduğum sistemde CORSAIR 3000D kasa ve ASUS PRIME B650M-K anakartı tercih ettim ama sistem geldiğinde içerisinde 1 CPU Fan, 2 Sistem Fan girişi gördüm ön tarafta 3 fan kasanın kendisinde var ve bir tane de Thermalright TL-C12CW tahliye fanı seçtim eğer işlemciyi saymazsak toplamda 4 tane daha fan girişine ihtiyacım var, fan çoklayıcı alırsam yine otomatik fan hızı ayarlama avantajından yararlanabilir miyim ?
Fan çoklayıcı almana gerek kalmayabilir kasa gelsin öndeki 3 fan birbirine geçmeli ise sorun yok demektir.
Kasa bende kurdum bu gün xD Biribirine geçen tek kısım ışıklar için maalesef.
Fan çoklayıcı almana gerek kalmayabilir kasa gelsin öndeki 3 fan birbirine geçmeli ise sorun yok demektir.
Nevermore
Yetkin
Ben bundan kullanıyorum 3 senedir tavsiye ederim.Kasa bende kurdum bu gün xD Biribirine geçen tek kısım ışıklar için maalesef.
Ya da bundan da alınabilir daha az yer kaplar.
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasada kontrolcü yok değil mi?
Bilmiyom ilk kez duyum, bilgisayar konusunda bilgilerim eski.
Chatgpt birden fazla fana güç yetmeyebilir dediği için bunu satın aldım, bilgisayarın tek yapması gereken fanlara şu hızda çalış demek olacak teşekkürler herkese.Eki Görüntüle 138806
Son düzenleme:
Genelde kasanın arka kısmında fanların takıldığı kontrol devre kartı gibi bir şey. Örnek böyle bir şey.
Son düzenleme: