Rock_y

Gelişen
Merhaba, yeni kurduğum sistemde CORSAIR 3000D kasa ve ASUS PRIME B650M-K anakartı tercih ettim ama sistem geldiğinde içerisinde 1 CPU Fan, 2 Sistem Fan girişi gördüm ön tarafta 3 fan kasanın kendisinde var ve bir tane de Thermalright TL-C12CW tahliye fanı seçtim eğer işlemciyi saymazsak toplamda 4 tane daha fan girişine ihtiyacım var, fan çoklayıcı alırsam yine otomatik fan hızı ayarlama avantajından yararlanabilir miyim ?

Öndeki 3 fanı çoklayıcı yardımıyla takın, tahliye için kullandığınız fanıda cha_fan olması gerekiyor soğutma bloğunun sol altında onuda oraya takın.

Merhaba, yeni kurduğum sistemde CORSAIR 3000D kasa ve ASUS PRIME B650M-K anakartı tercih ettim ama sistem geldiğinde içerisinde 1 CPU Fan, 2 Sistem Fan girişi gördüm ön tarafta 3 fan kasanın kendisinde var ve bir tane de Thermalright TL-C12CW tahliye fanı seçtim eğer işlemciyi saymazsak toplamda 4 tane daha fan girişine ihtiyacım var, fan çoklayıcı alırsam yine otomatik fan hızı ayarlama avantajından yararlanabilir miyim ?
Yanlış hatırlamıyorsam TL-C12CW fanlarda birbirine bağlanma özelliği vardı, yoksa da fan çoklayıcı kablo alıp ön fanların hepsini CHA_FAN soketine, egzoz fanı da SYS_FAN soketine takabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmiyom ilk kez duyum, bilgisayar konusunda bilgilerim eski.

Chatgpt birden fazla fana güç yetmeyebilir dediği için bunu satın aldım, bilgisayarın tek yapması gereken fanlara şu hızda çalış demek olacak teşekkürler herkese.Eki Görüntüle 138806
1744051736688.webp

Son düzenleme:
Genelde kasanın arka kısmında fanların takıldığı kontrol devre kartı gibi bir şey. Örnek böyle bir şey.

1744049285023.webp

Son düzenleme: