Ben de yılın başlarında bu iki model arasında kalmıştım ve B650M-K Modelini tercih ettim, 7500F kullanıyorum. F/P olarak Colorful gerçekten mükemmel bir tercih gibi duruyordu ama verdiği güvence yüzünden işini şansa bırakmak gibi oluyor tamamen. Kullananların yorumları da çok karışık BIOS ile ilgili problemler yaşayan insanlar olmuş mesela, tabii ki iyi dönüşler veren insanlar da var.

Bütçe yeterse her zaman ATX daha mantıklı. İki anakart arasından seçecek olursak Colorful anakart faz sayısı, RAM slotu, Gen 5 desteği olarak çok daha mantıklı. Asus'a göre tek handikapı BIOS'u. Onunla da kırk yılın başı işiniz olacak. Bence Colorful en mantıklısı.

Anakart konularının hepsinde sonuna kadar Colorful'u kınamaya devam edeceğim. Aklınız varsa bu markanın anakartını almayın. Diğer donanımlarını deneyimlemedim bilmiyorum. Ama anakartını 4 yıl boyunca kullandım. İğrenç bir BIOS'u var. Aradığın şeyi bulman için hiç şakasız günlerce uğraşman gerekiyor. Windows 11'e geçmiştim TPM ayarını aylarca aradım bulamadım. Hiçbir yerde kaynak yok nerede olduğuna dair. RAM slotları ona keza rezalet boşluk kalıyordu ilk günden. Aman diyeyim bulaşmayın. Colorful yazısı görünce anılarım depreşiyor masayı yumruklayasım geliyor. Sakın.
Ekleme: Arkadaki portların rezilliğini unuttum bir de. En fazla 20-30 kere tak çıkar yaparsın sonra bozuluyorlar.

@utkuversus, @thepenitentone, @Smmmhunter, Çok teşekkür ederim dönüşleriniz için. İşlemciyi 7600x'e çekip anakartı B650 Plus ATX'e yükseltebilirim. Bu mantıklı olur mu ki, ne düşünüyorsunuz?
İşlemci+anakart için bütçeniz nedir? 7600X almak mantıksız.

O fiyata cikacaksan MSI PRO B650M-A var. VRM sogutuculari cok cok iyi. 3-4 yil sonra istersen X3D islemci tak, sorunsuz calistirir. Bir o kadar daha kullanirsin.
MSI PRO anakartların soğutması tam tersine berbat. Orta seviye işlemcilerde bile çok ısınıyor. X3D işlemcilerle sorun yaşatır.

Ayrıca o berbat anakarta 7K vermektense gidip bunu almak çok daha mantıklı.

Son düzenleme:
Şöyle yapsak 70.000 TL bütçem var. Bir konu açsam ve sizleri davet etsem bana orada yardımcı olursanız çok sevinirim. Nasıl bir sistem dizeceğime dair aşırı arada kaldım