TekTabanca

Uzman
Elimde 9850X3D işlemci var. Şu an kullandığım anakartta bu işlemciyi denemek istiyorum, daha sonra anakartımı değiştireceğim. Giriş seviyesi bir anakart olduğu için sizce tam performans verir mi? Ya da bir sorun olur mu? Aktif olarak Ryzen 7 9700X kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
9700X de sorun yaşamadıysanız 9850X3D de benzer olur. Kısaca anakartınızı değiştirene kadar sizi idare eder.

O anakartın 170 Watt TDP CPU desteği de var. VRM'lerde soğutması var ama yeterli gelir mi emin değilim açıkçası. 9850x3d 120 Watt ama PPT ile 160 wattları geçiyor. VRM soğutması diğer üst düzey anakartlar kadar iyi değil bu anakartın.

@michaelscofield @LH44 bunlar daha iyi bilgi verebilir.

Elimde 9850X3D işlemci var. Şu an kullandığım anakartta bu işlemciyi denemek istiyorum, daha sonra anakartımı değiştireceğim. Giriş seviyesi bir anakart olduğu için sizce tam performans verir mi? Ya da bir sorun olur mu? Aktif olarak Ryzen 7 9700X kullanıyorum.

Oyunlarda sıkıntı olmaz, Curve Optimizer ile kullanın, iGPU kapalı kalsın. Gaming'de 6 faz VCore yeterli. Kartı değiştireceğin vakit B850M Force düşün.

O anakartın 170 Watt TDP CPU desteği de var. VRM'lerde soğutması var ama yeterli gelir mi emin değilim açıkçası. 9850x3d 120 Watt ama PPT ile 160 wattları geçiyor. VRM soğutması diğer üst düzey anakartlar kadar iyi değil bu anakartın.

@michaelscofield @LH44 bunlar daha iyi bilgi verebilir.
Vrm soğutması iyi değil giriş seviyesi. Tam performans vermeyebilir test edeceğim.