Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

N2ceY

Gelişen
BIOS'ta DOCP'yi etkinleştirdiğimde bilgisayarım yeniden başlatılamıyor ekran gelmiyor. Yeniden başlattığımda gücü tamamen kesip tekrar açması gerekiyor, ancak yine de görüntü alamıyorum.

BIOS'u güncelledikten sonra bile bilgisayarım normal açılışta güvenli modda başlatabiliyor.

Şimdi merak ettiğim şu: Bu sorun BIOS'tan mı kaynaklanıyor, yoksa daha ciddi bir donanımsal arıza mı var? Servis uzakta olduğu için bilgisayarı götürme imkanım da yok.

Sistem özellikleri.
Ryzen 7 9700X.
ASUS Prime B650M-R
ASUS Prime 5070 Ti.
Patriot Viper Venom 32 GB 6600MHz CL34.
Kingston NV3.

Dosya Ekleri

• SAFEMOD.webp
    SAFEMOD.webp
    60,1 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
6000 MHz yaptığım zamanda aynı sorunu yaşıyorum. BIOS sürümü düşürdüğümde 6600 de çalıştırabiliyorum ama yeniden başlatınca tekrardan aynı duruma düşüyor.

RAM'ler kit halinde mi alındı ayrı ayrı mı? Yoksa tek RAM mi?
Kit halinde alındı

Akşam deneyeceğim BIOS sürümü düşürdüğümde daha stabil çalıştı şu ana kadar ASUS beta bir sürüm daha yayınlamış onu da deneyeceğim.

RAM'leri 6000 MHz'ye düşürdüğe %100 eminsen UCLK=MCLK/2 olarak dene bakalım ne olacak.

İşe yaradı artık sıkıntı yaşamıyorum desteğiniz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Kit halinde alındı

Akşam deneyeceğim BIOS sürümü düşürdüğümde daha stabil çalıştı şu ana kadar ASUS beta bir sürüm daha yayınlamış onu da deneyeceğim.

İşe yaradı artık sıkıntı yaşamıyorum desteğiniz için teşekkürler.
Böyle kullanmak sorun olmaz ama RAMve işlemciden tam performans olamazsın, UCLK=MCLK yaptığında sorun oluyorsa SOC voltajını 1.25+ seviyesine çekmeyi dene. Bu da yeterli olmazsa VDDIO ve VDDQ voltajını da 1.45 yap.

Böyle kullanmak sorun olmaz ama ramve işlemciden tam performans olamazsın, uclk = mclk yaptığında sorun oluyorsa SoC voltajını 1.25+ seviyesine çekmeyi dene. Bu da yeterli olmazsa vddıo ve vddq voltajını da 1.45 yap.

Uclk = mclk denedim direkt sıkıntı olmadı MCLK/2 denememe gerek kalmadı o yüzden yardımın için sağ ol.