ACa

Gelişen
Merhaba, elimde B650M-R anakart var. 9070XT ekran kartı ile 7800X3D işlemci takmak istiyorum. Herhangi bir performans sorunu vs. yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye ayıp o anakartın kullanımı. Uyumsuz değil ama işlemcinin yerinde olsam alınırım :)

Bu işlemcinin hakkı x670 altı olmamalı.
Ek M.2 veya RAM slotuna ihtiyacı yoksa neden x670 alsın? X3D işlemcilere OC zaten önerilmiyor. Sebebini öğrenmek istiyorum, sürekli yüksek işlemciye yüksek anakart şartı neden koyuluyor ? 7 yıldır A320 anakart kullanıyorum, ilk aldığımda Ryzen 2600 takmıştım. Şu an 5600 ile kullanıyorum. Hiçbir zaman daha iyi bir anakarta ihtiyacım olmadı. Bir tane WIFI dongle aldım, o kadar. Önemli olan ihtiyaçları belirlemek diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Performans sorunu yaşayacağınızı düşünmüyorum ama bir 360'lık sıvı soğutma iyi gider o işlemciye onun dışında bir problem görmüyorum.

Ek M.2 veya RAM slotuna ihtiyacı yoksa, X3D işlemcilere OC zaten önerilmiyor. Bunlara ihtiyacı yoksa neden X670 alsın? Sebebini öğrenmek istiyorum, sürekli yüksek işlemciye yüksek anakart şartı neden koyuluyor? 7 yıldır A320 anakart kullanıyorum, ilk aldığımda Ryzen 2600 takmıştım. Şu an 5600 ile kullanıyorum. Hiçbir zaman daha iyi bir anakarta ihtiyacım olmadı. Bir tane Wi-Fi dongle aldım, o kadar. Önemli olan ihtiyaçları belirlemek diye düşünüyorum.

Katılıyorum üstat OC yapılmayacaksa gerek yok çok, kaldi ki B serisi de OC yapmaya müsait zaten.

Açıkçası sizin yerinizde olsam R7 9700X tercih ederdim. Aşırı MP benzeri oyunara bağımlısı değilseniz 7800X3D ve 9800X3D'nin pek anlamı yok.

Testlere bakın R7 9700X bana yeter derseniz 9700X alın çünkü arada uçurum fiyat farkı var.

Açıkçası sizin yerinizde olsam R7 9700X tercih ederdim. Aşırı MP benzeri oyunara bağımlısı değilseniz 7800X3D ve 9800X3D'nin pek anlamı yok.

Testlere bakın R7 9700X bana yeter derseniz 9700X alın çünkü arada uçurum fiyat farkı var.
7800x3d ile 9700x arasında ben de kaldım önbellek karıştırıyor işi