ASUS Prime B850M-K anakartta RX 9070XT hangi slota takılmalı?

kulesogutucu

Becerikli
Selamlar iyi Sosyaller. ASUS B850M-K anakarta sahibim. Bu ana kartın üzerinde iki tane PCI-E girişi var. Ben alttakine ekran kartını taksam sorun olur mu? Yoksa illa üstekine mi takmak zorundayım. Teşekkürler .

Selamlar iyi Sosyaller. ASUS B850M-K anakarta sahibim. Bu ana kartın üzerinde iki tane PCI-E girişi var. Ben alttakine ekran kartını taksam sorun olur mu? Yoksa illa üstekine mi takmak zorundayım. Teşekkürler .
Üstteki PCIe 5.0 destekliyor. Alt tarafa takarsanız ekran kartından tam verim alamazsınız.

Vallah ben takmadım, kasayı monte eden abi taktı. Üsttekini takmak lazım değil mi dedim abiye abi dedi ki ikiside aynı fark etmez dedi.
Hem haklı hem değil.

CPU'ya bağlı PCI-E yuvalarında 5090 ve bir ihtimal 5080 takmadığınız sürece Gen 5 ile Gen 4 arasındaki farkı anlamazsınız.

Fakat anakartınızda bulunan 2 PCI-E yuvasından üstteki CPU'ya alttaki ise yonga setine bağlı. Bu sebeple minik bir FPS oynaması olur.

Vallah ben takmadım, kasayı monte eden abi taktı. Üsttekini takmak lazım değil mi dedim abiye abi dedi ki ikiside aynı fark etmez dedi.
Üstteki slotu takmanız daha sağlıklı olur.

Hangi abiymiş ya o öyle, üsttekine takacaksın tartışmasız. Kullanılmaz mı kullanılır, ama ne gerek var. Arkadaki ekran kartı slotlarını da sökmüştür, o kısımda kabak gibi açıkta kalacak şimdi Gen5 slota taktığında. Tecrübesizsen dikkatli olmanda fayda var, kart ilk çekişte gelmez, plastik bir çubuk ile tırnağa bastıracaksın, şu an kitli o kart vidaları söksen de.

Bir de reinforced üstteki Gen5 slot bu kartlarda, alttaki düz slot. O da önemli, GPU sarkmasını önler uzun vadede.

ATX kartlarda çok çirkin görünür alta takmak, mATX kart diye öyle yapmış muhtemelen, altta boşluk kalıyor çünkü, ATX kartta eğer altta fan falan takılıysa onlara bile çarpıyor çoğu zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…