Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

prom1l

Uzman
Merhaba,

• 7800X3D
  • ASUS Prime X670-P CSM
  • 1x16 5600MHz CL46
Bu sisteme 2x16 Patriot Viper Venom 2x16 6000MHz CL30 RAM satın aldım ve elime bugün geldi. Eski RAM'i çıkarttıktan sonra yeni RAM'lerimi tekli ve ikili takmama rağmen ekran gelmiyor. Şimdi de eski RAM'i takıp BIOS sıfırlamayı deneyecektim fakat eski RAM'i de takınca ekran gelmiyor. Ayrıca mouse ve klavye ışıkları da yanmamaya başladı. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet değiştirdim attığınız linkteki adımları uyguladım..
4 GB boyutundaki USB ile bu işlemleri deneyin:

Eğer işe yaramazsa şöyle bir USB (USB 2.0, eski sürüm bir USB.) ile deneyin:

128 GB USB diske BIOS'un çıkmış halini attım yeşil ışık yandı yandı söndü 35-40 dakika yanık kaldı. USB MP3 çalar belleğim vardı 4 GB içini boşalttım FAT32 yazıyordu içine attım, BIOS flashbacki başlattım bunda da sönmedi ışık ekran da gelmedi. Yani kısacası BIOS FlashBack'ı ışık sönmediği için yapamadım. Neden oldu FAT32'li USB'yle de denemiştim.

Geceden beri uğraşıyorum. Sistemi GameGaraj'dan almıştım onlara da mail attım. Onlarda bana Kasayı fişten çekip RAM, GPU ve BIOS Pilini çıkarıp açma-kapama tuşuna 15-20 defa basıp bir süre bekledikten sonra geri parçaları takip eski RAM ile deneyin dediler. Dediklerini de sorunsuz yaptım fakat gene ekran gelmiyor. Anakartımda arıza olma durumu var mı? Şu an ne oldu hiçbir fikrim yok. @Recep Baltaş

Flash belleği MBR VE FAT32 olarak formatlayın.

Evet değiştirdim attığınız linkteki adımları uyguladım..

Çözüm

Sağ ol dostum, 8 GB'lik başka bir USB bellekle yaptım, attığın video işime yaradı, ekranım geldi. Şu anlık tek problem bilgisayar eskisine göre çok yavaş açılıyor. Bir de görev yöneticisinde ve BIOS'ta RAM'lerin hızı 6000 gözükürken, CMD'den "wmic memorychip get speed" koduyla hızını sorguladığımda 4.800 olarak gözüküyor.

hangi bios sürümünü kurdun ?

Sağ ol dostum, 8 GB'lik başka bir USB bellekle yaptım, attığın video işime yaradı, ekranım geldi. Şu anlık tek problem bilgisayar eskisine göre çok yavaş açılıyor. Bir de görev yöneticisinde ve BIOS'ta RAM'lerin hızı 6000 gözükürken, CMD'den "wmic memorychip get speed" koduyla hızını sorguladığımda 4.800 olarak gözüküyor.
Yeni bios gelmiş güncelleyin.

hangi bios sürümünü kurdun ?

Yeni bios gelmiş güncelleyin.

Alternatif yöntem
(ilk yöntem işe yaramazsa kullanın)

Son düzenleme: