Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gocumanadam

Uzman
Anakartın BIOS'unu son sürüme güncelledim. BIOS açıklamasında me versiyonun 16.1.30.2307v4 yükseltileceği yazıyor. Hemen altında Intel ME Update Tool driver güncellemesi mevcut ve versiyon 16.1.30.2307 olarak gözüküyor. ME Update Tool sürücü tarihi de BIOS'a göre eski, bu güncellemeyi yapmalı mıyım? Görseli yükledim daha net anlaşılması için.

IMG_1525.webp

Çözüm
Sadece BIOS güncellemesini yapmanız yeterli olacaktır. Bu çok yeni bir ME güncellemesi ve Intel CPU'ların yaşadığı voltaj hasarını önlüyor.
Sadece BIOS güncellemesini yapmanız yeterli olacaktır. Bu çok yeni bir me güncellemesi ve Intel CPU'ların yaşadığı voltaj hasarını önlüyor.

Hocam BIOS'u beta olmasına ragmen 13 nesil Intel işlemciye sahip olduğum için kurdum. Fakat altındaki me Update tool güncellememe gerek var mı? BIOS açıklamasında bir şeyler yazıyor fakat ing iyi olmadigi için anlamadım.

Beta bir sürüm olduğu için pek önermem.

13-14 nesil Intel işlemcilerindeki sorunlar için yayınlanan BIOS olduğu için kurdum.

Hocam BIOS'u beta olmasına ragmen 13 nesil Intel işlemciye sahip olduğum için kurdum. Fakat altındaki me Update tool güncellememe gerek var mı? BIOS açıklamasında bir şeyler yazıyor fakat ing iyi olmadigi için anlamadım.
Hayır gerek yok. Dediğim gibi BIOS'daki çok daha yeni bir sürüm olduğu için altındaki güncelleme aracının bir önemi olmayacak.

Hayır gerek yok. Dediğim gibi BIOS'daki çok daha yeni bir sürüm olduğu için altındaki güncelleme aracının bir önemi olmayacak.

Çok teşekkür ederim.

Hocam bir de formattan sonra aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak Intel serialo, chipset ve Intel Rapid Storage driverları bilinmeyen aygıt olarak gözükmekte. Sadece bu 3 driver güncellesem yeterli mi? Yoksa Intel management Engine vs gibi diger driverlarda kurulmalı mı?

Son düzenleme:
Hocam bir de formattan sonra aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak Intel serialo, chipset ve Intel Rapid Storage driverları bilinmeyen aygıt olarak gözükmekte. Sadece bu 3 driver güncellesem yeterli mi? Yoksa Intel management Engine vs gibi diger driverlarda kurulmalı mı?
Bunlar driver bölümünde verildiyse kurulmalı. Intel CPU'larında yaşanan voltaj sorunlarıyla alakası yok ama yine de kurulması gerekiyor.

Hayır bilinmeyen aygıt olarak görünmüyorsa sorun yok. Sürücü hiç yoksa kurulması gerekiyor.

Dediğim gibi formattan sonra Windows güncelemeleri yapıldıktan sonra sadece chipset, IO Serial ve Rapid Storage driverlarını kurduğumda bütün! İşaretleri kalkıyor. O zaman manangment Engine interface ve diğer sürücüleri kurmama gerek yok herhalde?