Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fregoudi

Çalışkan
ASUS ROG Ally Z1 Extreme cihaza sahibim. Cihaz birkaç haftadır mavi ekran veriyor ya da donup yeniden başlatıyor. Konu açmadan önce bazı şeyler denedim: Format attım, Cloud recovery yaptım, Windows Update yapmadan kullandım ama bir şey değişmedi ve ardından araştırma yaptım. Minidump dosyalarını inceledim, Recep Baltaş'ın anlattığı kadarıyla minidump dosyalarında RAM arızası olduğunu varsaydım ve Memtest yaptım ama orada da hata bulmadı. Şu an çıkmaza girdim.

Burada minidump dosyaları var.

Sanırım bu Memtest sonucu
Bunlar sonuç görselleri.

1746927847144.webp

1746927863118.webp

1746927880112.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aldığın ilk hata:

2.hata:

Açıkalamalarını daha önce yaptığım için okumanı isteyeceğim. Bu ikilinin ortak noktası işlemci tarafından fırlamaları. Garantisi duruyorsa bu cihazı teknik servise götürmeni isteyebilirim zira muhtemelen işlemci problemi yaşıyorsun.
ASUS ROG Ally Z1 Extreme cihaza sahibim. Cihaz birkaç haftadır mavi ekran veriyor ya da donup yeniden başlatıyor. Konu açmadan önce bazı şeyler denedim, format attım, Cloud recovery yaptım, Windows Update yapmadan kullandım ama bir şey değişmedi ve ardından araştırma yaptım. Minidump dosyalarını inceledim, Recep Baltaş'ın anlattığı kadarıyla minidump dosyalarında RAM arızası olduğunu varsaydım ve Memtest yaptım ama orada da hata bulmadı. Şu an çıkmaza girdim.

Burada minidumb dosyaları var.

Sanırım bu Memtest sonucu
Bunlar sonuç görselleri.

Eki Görüntüle 147317

Eki Görüntüle 147318

Eki Görüntüle 147319
En aşağıdaki fotoda sorun yok diyor ama pek anlamam.

Aldığın ilk hata:

2.hata:

Açıkalamalarını daha önce yaptığım için okumanı isteyeceğim. Bu ikilinin ortak noktası işlemci tarafından fırlamaları. Garantisi duruyorsa bu cihazı teknik servise götürmeni isteyebilirim zira muhtemelen işlemci problemi yaşıyorsun.

Çözüm
Aldığın ilk hata:

2.hata:

Şehir merkezinden uzak bir ilçede yaşıyorum. O yüzden garantiye yollamak büyük eziyet olur, son seçenek olarak garantiye yollamak istiyorum.

OCCT ile test yapmam soru işaretini giderir mi?

Sanallaştırmayı kapatmayı denedim ama yine mavi ekran almıştım.

Konuyu açtığımdan beri gariptir mavi ekran yaşamadım. Artık memtest yapmam bir şeyleri düzeltti mi bilmiyorum.

Ek:
Memtest iki kez yaptım çünkü cihazdaki 16 GB RAM'in 4 GB'si ekran kartı belleği olarak ayarlıydı ve 12 gün belleğe test yapmıştı. Bu yüzden ayarı otomatiğe alıp ikinci testi yaptım. Belki hala teste girmeyen RAM kısmı olabilir.

OCCT ile test yapmam soru işaretini giderir mi?
Soru işaretinden kastın ne? Dosyaların incelenmesini attım sana. Okursan bir soru işareti olmadığını görürsün.

Sanallaştırmayı kapatmayı denedim ama yine mavi ekran almıştım.
Sistemin bundan dolayı çöktüğünü gösteren bir ibare de yok zaten. 3.kere söylemek gerekirse incelemelerini paylaştım.

Konuyu açtığımdan beri gariptir mavi ekran yaşamadım. Artık Memtest yapmam bir şeyleri düzeltti mi bilmiyorum.
MemTest86 test aracıdır, onarım aracı değildir. Sorun RAM'de de değil ayrıca.

Dediğim gibi böyle devam edeceksen bu senin kararın olur ama o el konsolunda sık sık mavi ekran yaşıyorsan bunun da normal olmadığını söylemek gerek. Bu konu açık kalacak ve bundan sonra açacağın tüm konular bu konuya eklenecek. Bundan dolayı eğer sorun yaşamaya devam edersen yapacağın en mantıklı iş o cihazı bir servise kargolamak olacaktır. İlçede yaşıyor olman bozuk bir cihaz kullanman için zorlayıcı bir bahane değil artık.

Soru işaretinden kastın ne? Dosyaların incelenmesini attım sana. Okursan bir soru işareti olmadığını görürsün.

Sistemin bundan dolayı çöktüğünü gösteren bir ibare de yok zaten. 3.kere söylemek gerekirse incelemelerini paylaştım.

MemTest86 test aracıdır, onarım aracı değildir. Sorun RAM'de de değil ayrıca.

Dediğim gibi böyle devam edeceksen bu senin kararın olur ama o el konsolunda sık sık mavi ekran yaşıyorsan bunun da normal olmadığını söylemek gerek. Bu konu açık kalacak ve bundan sonra açacağın tüm konular bu konuya eklenecek. Bundan dolayı eğer sorun yaşamaya devam edersen yapacağın en mantıklı iş o cihazı bir servise kargolamak olacaktır. İlçede yaşıyor olman bozuk bir cihaz kullanman için zorlayıcı bir bahane değil artık.
Desteğin için teşekkürler sanırım yapacak bir şey bulunmuyor. Servise yollayacağım.

Asus ile teknik destek için görüştüm. Bir dönem cihazı temizlemek için kolonyalı mendil kullanmıştım ve seri numarasının bulunduğu etiketteki yazılar silinmişti. Bu yüzden cihazım garanti dışı kalmış. Böyle bir durum olamaz; garanti etiketleri duruyor ve cihazın BIOS’unda dahi seri numarası yazıyor.