Çözüldü ASUS ROG B850-A Gaming Wi-Fi anakartta Creative AE7 ses kartı gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BlackMese

Gelişen
Selam,

Eski sistemimde problemsiz kullandığım ses kartım yeni topladığım sistemde kararsız çalışıyor. 2 gün var, 3 gün yok. Sorunu kökten çözmem lazım, güncel olarak ASUS ROG B850-A Gaming Wi-Fi anakart modelini kullanıyorum. Creative AE7 kullanıyorum ses kartı olarak.

Takıp sökerken problem mi oldu acaba durumundan dolayı eski anakartıma (MEG Z390 GODLIKE) tekrar takıp denedim, onda problemsiz çalışıyor.
  • BIOS sürümüm güncel.
  • Windows 10-11 denendi.
  • BIOS PCI slotundaki gen seçenekleri ve auto mode denendi.
  • Driverlar yüklü.
Kart reset attığımda bazen ışığı yanıyor ama sistem görmüyor, tekrar reset atıyorum bu sefer karta ışık dahi gelmiyor.

Aklıma gelen her şeyi denedim, kafam durmuş durumda.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Sadece gen5 SSD var, diğer SSD slotları boş.

Problemi CMOS yapıp tekrar BIOS update yaparak çözdüm.
ASUS'un orijinal sitesi bunu diyor.

"

Genişleme Yuvaları​

AMD Ryzen™ 9000 ve 7000 Serisi Masaüstü İşlemciler
1 x PCIe 5.0 x16 yuvası, Q-Release Slim ile
AMD Ryzen™ 8000 Serisi Masaüstü İşlemciler
1 x PCIe 5.0 x16 yuvası, Q-Rlease Slim ile (PCIe 4.0 x8 veya x4 modunu destekler)*
AMD B850 Yonga Seti
1 x PCIe 4.0 x16 yuvası (x4 modunu destekler)**
* Teknik özellikler CPU türlerine göre değişiklik gösterir.
** AMD B850 Chipset'in PCIEX16(G4) yuvası (x4 modunu destekler), M.2_3 ile bant genişliğini paylaşır
- Kurulu cihazın uyumluluğunu sağlamak amacıyla desteklenen çevre birimlerinin listesi için lütfen https://www.asus.com/support/download-center/ adresine bakın.".

SSD varsa fazlalık onu çıkartmayı deneyin.

Sadece gen5 SSD var, diğer SSD slotları boş.

Problemi CMOS yapıp tekrar BIOS update yaparak çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…