Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BlackMese

Gelişen
Selam,

Eski sistemimde problemsiz kullandığım ses kartım yeni topladığım sistemde kararsız çalışıyor. 2 gün var, 3 gün yok. Sorunu kökten çözmem lazım, güncel olarak ASUS ROG B850-A Gaming Wi-Fi anakart modelini kullanıyorum. Creative AE7 kullanıyorum ses kartı olarak.

Takıp sökerken problem mi oldu acaba durumundan dolayı eski anakartıma (MEG Z390 GODLIKE) tekrar takıp denedim, onda problemsiz çalışıyor.
  • BIOS sürümüm güncel.
  • Windows 10-11 denendi.
  • BIOS PCI slotundaki gen seçenekleri ve auto mode denendi.
  • Driverlar yüklü.
Kart reset attığımda bazen ışığı yanıyor ama sistem görmüyor, tekrar reset atıyorum bu sefer karta ışık dahi gelmiyor.

Aklıma gelen her şeyi denedim, kafam durmuş durumda.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ASUS'un orijinal sitesi bunu diyor.

"

Genişleme Yuvaları​

AMD Ryzen 9000 ve 7000 Serisi Masaüstü İşlemciler
1 X PCI-e 5.0 X16 yuvası, Q-Release Slim ile
AMD Ryzen 8000 Serisi Masaüstü İşlemciler
1 X PCI-e 5.0 X16 yuvası, Q-Rlease Slim ile (PCI-e 4.0 X8 veya X4 modunu destekler)*
AMD B850 Yonga Seti
1 X PCI-e 4.0 X16 yuvası (X4 modunu destekler)**
* Teknik özellikler CPU türlerine göre değişiklik gösterir.
** AMD B850 Chipset'in PCIEX16(G4) yuvası (X4 modunu destekler), M.2_3 ile bant genişliğini paylaşır
- Kurulu cihazın uyumluluğunu sağlamak amacıyla desteklenen çevre birimlerinin listesi için lütfen https://www.asus.com/support/download-center/ adresine bakın.".

SSD varsa fazlalık onu çıkartmayı deneyin.

Sadece gen5 SSD var, diğer SSD slotları boş.

Problemi CMOS yapıp tekrar BIOS update yaparak çözdüm.
Selam,

Eski sistemimde problemsiz kullandığım ses kartım yeni topladığım sistemde kararsız çalışıyor. 2 gün var, 3 gün yok. Sorunu kökten çözmem lazım, güncel olarak ASUS ROG B850-A Gaming Wi-Fi anakart modelini kullanıyorum. Creative AE7 kullanıyorum ses kartı olarak.

Takıp sökerken problem mi oldu acaba durumundan dolayı eski anakartıma (MEG Z390 GODLIKE) tekrar takıp denedim, onda problemsiz çalışıyor.
  • BIOS sürümüm güncel.
  • Windows 10-11 denendi.
  • BIOS PCI slotundaki gen seçenekleri ve auto mode denendi.
  • Driverlar yüklü.
Kart reset attığımda bazen ışığı yanıyor ama sistem görmüyor, tekrar reset atıyorum bu sefer karta ışık dahi gelmiyor.

Aklıma gelen her şeyi denedim, kafam durmuş durumda.

"

Genişleme Yuvaları​

AMD Ryzen™ 9000 ve 7000 Serisi Masaüstü İşlemciler
1 x PCIe 5.0 x16 yuvası, Q-Release Slim ile
AMD Ryzen™ 8000 Serisi Masaüstü İşlemciler
1 x PCIe 5.0 x16 yuvası, Q-Rlease Slim ile (PCIe 4.0 x8 veya x4 modunu destekler)*
AMD B850 Yonga Seti
1 x PCIe 4.0 x16 yuvası (x4 modunu destekler)**
** AMD B850 Chipset'in PCIEX16(G4) yuvası (x4 modunu destekler), M.2_3 ile bant genişliğini paylaşır
- Kurulu cihazın uyumluluğunu sağlamak amacıyla desteklenen çevre birimlerinin listesi için lütfen https://www.asus.com/support/download-center/ adresine bakın.".

"

Genişleme Yuvaları​

AMD Ryzen 9000 ve 7000 Serisi Masaüstü İşlemciler
1 X PCI-e 5.0 X16 yuvası, Q-Release Slim ile
AMD Ryzen 8000 Serisi Masaüstü İşlemciler
1 X PCI-e 5.0 X16 yuvası, Q-Rlease Slim ile (PCI-e 4.0 X8 veya X4 modunu destekler)*
AMD B850 Yonga Seti
1 X PCI-e 4.0 X16 yuvası (X4 modunu destekler)**
** AMD B850 Chipset'in PCIEX16(G4) yuvası (X4 modunu destekler), M.2_3 ile bant genişliğini paylaşır

Sadece gen5 SSD var, diğer SSD slotları boş.

Problemi CMOS yapıp tekrar BIOS update yaparak çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm