Valla bugüne kadar sayısız insanla konuştum , şu şekilde net konuşan birini görmedim daha. Madem bu kadar iddialısınız ve kendinize güveniyorsunuz , o halde ben de size güvenerekten liste dışı ram alabilirim. Sonuçta bu konuyu boş yere açmadım. Bilgisi yüksek insanların fikirleri doğrultusunda bir karar almak istedim. Sistem toplama konusunda az çok bilgim var fakat bin bilsen de bir bilene danış demişler. QVL listesi konusunda bu söylediklerinizi bilmiyordum mesela. Madem durum böyle o halde şöyle yapalım.Diğer forumdakiler bir şey bilmiyor. Ben uzmanım bu konuda, bu forumda da var benim gibi overclock ile uğraşan 3-5 kişi. Ben bizzat uğraşmasam, bu kartları denemesem sana al demem. Hiçbir sorun yaşamayacaksın, diğer forumda yazanlar sağdan soldan duyup kendi üzerinde denememiş kişiler, yaşça da ufak olabilir çoğu. Ben spesifik bu işle uğraşıyorum uzun zamandır. Sıkıntı yaşayacağını bilsem zaten al demem hiçbir şeyi.
Eğer alacağın RAM'de fiziksel bir zarar yoksa, ve EXPO açmadan önce BIOS sürümü güncellersen sıkıntı yaşama ihtimalin ASUS kartta %0 şu anda. @Krmm
Üstteki 2 seçeneği harmanlamak daha mantıklı.
1. seçenekteki anakart ile 2. seçenekteki ram'i alıp sistemi kurayim. Yani anakart ROG B850E olacak. Ram olarak da G-SKİLL olacak. Bu konuda siz de okey diyor musunuz uygun mudur yani ?
tabi @LH44 hocamın da düşüncelerini bekliyorum. O da sizin gibi düşünürse bu şekilde bir sistem kuracağım.