tokorode

Üyecik
Üzerinde özelleştirilebilen tuşların olduğu düzgün bir mouse almak istiyorum. Kuponum olduğundan HepsiBurada üzerinden satın alacağım.

Asus Rog Chakram ve Razer Naga V2

Online oyun oynamıyorum. MMO ve MOBA vs. oyunlar oynamıyorum. Daha çok strateji, inşaa, hayatta kalma, açık dünya oyunları oynuyorum. Oyunlar dışında da kısayollardan faydalanmak istiyorum. Hem donanım hemde yazılım olarak bu ikisinden veya bunlar gibi başka hangi mouse önerirsiniz?

Grok ve Gemini'ya danışarak Logitech G G502 X Plus almaya karar verdim.

Son düzenleme:
Üzerinde özelleştirilebilen tuşların olduğu düzgün bir mouse almak istiyorum. Kuponum olduğundan HepsiBurada üzerinden satın alacağım.

Asus Rog Chakram ve Razer Naga V2

Online oyun oynamıyorum. MMO ve MOBA vs. oyunlar oynamıyorum. Daha çok strateji, inşaa, hayatta kalma, açık dünya oyunları oynuyorum. Oyunlar dışında da kısayollardan faydalanmak istiyorum. Hem donanım hemde yazılım olarak bu ikisinden veya bunlar gibi başka hangi mouse önerirsiniz?

Grok ve Gemini'ya danışarak Logitech G G502 X Plus almaya karar verdim.
- ASUS Rog Chakram ve Razer Naga V2 arasında seçim yapmak, kullanım alışkanlıklarına göre değişkenlik gösterir. Ancak senin belirttiğin kullanım senarileri için aşağıdaki karşılaştırmaları göz önünde bulundurabilirsin:

ASUS Rog Chakram​

• Özelleştirilebilir Tuşlar: Eşsiz yapıda 3 adet programlanabilir tuş var.
  • Hız: 8000 Hz'ye kadar polling rate sunması, yanıt süresi açısından oldukça hızlıdır.
  • Bağlantı Seçenekleri: Kablolu, kablosuz (2.4 GHz ve Bluetooth) seçenekleri mevcut.
  • Ergonomi: Şekil ve tasarımı, uzun süreli kullanımda rahatlık sağlar.
  • Yazılım Desteği: ROG Armoury yazılımı ile özelleştirme ve makro atama

Razer Naga V2​

• Özelleştirilebilir Tuşlar: Genellikle MMO oyuncuları için tasarlanmış, çok sayıda (yaklaşık 16) programlanabilir tuş var. Ancak senin için ihtiyaç fazlası olabilir.
  • Bağlantı Seçenekleri: Hızlı ve kararlı Hyperspeed kablosuz bağlantı sunuyor.
  • Ergonomi: Parmakları rahatça kullanabilmek için tasarlanmış fakat bazı kullanıcılara göre tuş sayısı fazla gelebilir.
  • Yazılım Desteği: Razer Synapse ile comprehensive özelleştirme imkanı.

Alternatif Öneri: Logitech G G502 X Plus​

• Performans: Hero 25K sensörü sayesinde hızlı ve hassas takip eder.
  • Tuş Sayısı: Özelleştirilebilir 11 tuş ile yazılımda düzenleme yapmak mümkün.
  • Ergonomi: Daha geniş bir yapı fakat rahat bir tutuş sunar. Uzun süreli kullanımlarda rahatlık sağlar.
  • Yazılım Desteği: Logitech G Hub ile pratik bir şekilde tuşları ve RGB aydınlatmayı kişiselleştirebilirsin.

Sonuç​

Strateji, inşaat, hayatta kalma ve açık dünya oyunları gibi farklı türlerde kendine uygun uygun bir fare arıyorsan Logitech G G502 X Plus, uygun ergonomisi ve özelleştirme seçenekleri ile sana göre bir karar olabilir.

Ayrıca, keşfettiklerin her fare için inceleme ve kullanıcı yorumlarını gözden geçirmeni öneririm.