Merhaba arkadaşlar ASUS ROG KİTHARA da hangi kablo kullanılmalı 6.3 mm kablo mu 4.4mm kablo mu?
ASUS ROG kithara ya 6.3 mm fazla gelir gibime geliyor çünkü yani çok da güçlü değil 16 empedansı var emdepansı çok yüksek bir kulaklık değil o yüzden gereksiz gibime geliyor gerek var mı o kabloyu kullanmaya fazla da zorlayıpta bozmakta istemiyorum siz ne önerirsiniz?
Alacağım amfi fiio K11 r2r onda 6.3 mm girişi var mıdır acaba?
6.3mm emdepansı yüksek 250 ohm kulaklık ile kullanılıyor bu 16.
Yani 6.3 mm kablo ile mi kullansam daha iyi olacak 6.3mm kabloyu kullanıp da fazla da zorlayıpta bozmakta istemiyorum. 6.3mm kabloyu emdepansı yüksek 250 ohm kulaklık ile kullanılıyor bu 16
Yani 6.3 mm kablo ile mi kullansam daha iyi olacak 6.3mm kabloyu kullanıp da fazla da zorlayıpta bozmakta istemiyorum. 6.3mm emdepansı yüksek 250 ohm kulaklık ile kullanılıyor bu 16
Hocam anlatamıyorum sanırım. 6.3 ile 3.5mm aynı şey. Fiziksel olarak farkılar sadece. Kulaklığı bozacak kadar güç verirseniz kulağınız kulaklıktan daha erken bozulur.
Sadece fiziki değil demiştiniz sanki aynı durum çünkü 6.3mm ile 4.4mm ile değişiyor neden 6.3mm de durum değişmiyor aynı kalıyor yani neden 6.3mm ile 3.5mm aynı 4.4 aynı değil sonuçta sadece boyut büyüyormüyordu 4.4mm de seste değişiyordu.
Sadece fiziki değil demiştiniz sanki aynı durum çünkü 6.3mm ile 4.4mm ile değişiyor neden 6.3mm de durum değişmiyor aynı kalıyor yani neden 6.3mm ile 3.5mm aynı 4.4 aynı değil sonuçta sadece boyut büyüyormüyordu 4.4mm de seste değişiyordu.
4.4 dengeli bağlantı. 3.5 ve 6.3 dengeli değil. Direkt sinyal farklı devrelerden geçiyor yani. 4.4 ile de ses değişmiyor zaten. O yüzden pek bir önemi yok dedim. 3.5/6.3 ile voltajın sesin sonunu görür de hala besleyemezseniz 4.4 orda fark yaratır. Ki Kithara'da böyle bir şey söz konusu değil.
4.4 dengeli bağlantı. 3.5 ve 6.3 dengeli değil. Direkt sinyal farklı devrelerden geçiyor yani. 4.4 ile de ses değişmiyor zaten. O yüzden pek bir önemi yok dedim. 3.5/6.3 ile voltajın sesin sonunu görür de hala besleyemezseniz 4.4 orada fark yaratır. Ki Kithara'da böyle bir şey söz konusu değil.
@Merdt Hocam en basitinden böyle bir resim buldum bir kablonun 3.5mm mi olduğunu 4.4mm mi olduğunu nasıl anlarız diye çok iyi açıklanmış zaten sizin dediğiniz gibi sinyal farkı o çizgi sayısından kaynaklı herhalde 4.4mm de 4 tane çizgi var 3.5mm de 2 çizgisi var
Yok demek istediğim o değil di anlatmak istediğim yani bir kablonun 3.5 mi olduğunu veya 4.4 mu olduğunuz nasıl anlarız diye onu araştırıyordum buldum onun resmini koydum hocam 4.4mm kablonun ucunda 4 tane çizgisi var zaten bunu kafada tuttum mu karıştırmam hangisiydi diye.